(突發) X Japan 復活

289 回覆
173 Like 30 Dislike
而家有埋林生唱
算 要睇下影唔影響到Band既重心
外國好多band都係咁

但X Japan 冇hide 同 Taiji已經削弱一半功力 雖然林生同toshi 先係核心人物 97年冇咗toshi直接解散
原來我都有留底, 不過成50GB, 無咁大個cloud

睇住大陸版先
https://www.bilibili.com/video/BV1ut41187pb/?vd_source=8ea8958ebc5b67fe59a8d5976f8a7022
咁大
Toshi 生活咁開心,唔好搞佢啦
打鼓彈琴vocal全部林生自己搞掂
Sugizo 結他 小提琴
Pata 比張櫈佢坐喺度
3條友已經夠開show
照殺,Shut up and take my money
當年有出過碟?
無。幾年前, 可能疫情無野播, wowow 播返出黎
hyde 嘅創作都仲可以與時並進到
但佳樹哥真係仲停留緊係90年代
Hyde都唔係玩X類既歌,加上X d歌都唔係佢唱開既音域
唔夾都好合理

日本大把高音代表,不過眾生對Toshi個印象太深刻,無論fans,定Yoshiki,都一定好難接受到新主唱

所以,X Japan rip
上電梯做馬騮show搵錢
其實冇所謂啦
主任同個鋼琴唔死就得啦
正常人玩bass已經無乜存在感嫁啦
做X bass佬仲要100%死亡率
Heath 都走了
第一次黎香港有去博覧館睇
此生難忘

有啲野都係留係以前較好

正如啲巴打講主音一到高音都係比粉唱算
好難要求佢再又走又跳又唱

而且而家佢哋咁既關係
勉強落去都冇意思
記得第一次嚟嗰時加咗一場,但啲飛又賣唔晒之後可以用赤壁戲飛換
細個好鍾意x Japan
嗰時有返教會,之後教會入面啲柒頭話佢哋係death metal,會傳播魔鬼訊息,反對人去聽

都唔知death乜柒
請問有冇邀請碼?
Taiji唔同 佢存在感極高
https://youtu.be/YVOEA62rNHk?si=kac9kIFPmFcSjAeS
heath就功力冇佢強 不過係合格bass 手
cannibal corpse 就真係death metal
X 係速度金屬 交響交屬代表
彈咗10年結他真係唔同啲
連bass 都可以當結他玩

佢同Cliff Burton 差唔多
hyde太過撚聲、撚咬字
做唔到toshi最單純直接了當的高音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞