(突發) X Japan 復活

289 回覆
173 Like 30 Dislike
X Japan堆歌林生專為Toshi打造 音域 唱法都係適合Toshi 正常 太獨特
Hyde後期偏向Grunge rock類

所以好多歌路偏重同前面有巴打講既“鳩叫” 前排無耐先cover Linkin park 首Given up 佢似想走nu-metal/Post-hardcore 類路線

所以佢先講依家one ok rock 先可以代表到佢哋 將搖滾傳落去 唔可以再繼續老人搖滾
佢就係存在感太高
我諗現役應該Galneryus個歌佬叫做最似toshi腔
教會不嬲戇鳩鳩,又排外
Pa叔身子都唔係好
佢有 死埋咁解
次次問親隻碟進度都係9x%
頭先開Spotify 見到up咗幾場舊live嘅audio version
我驚係林生又用x Japan個名黎搵食咋
點都好過白等林生N年無工開先啦
又隨傳隨到又下下撚到完美先出街
真係等乞食
兩邊都係chur到佢盡
不過一邊令佢留低好靚的成果
一邊純粹係將佢所有野都榨乾曬
外人睇覺得當然係前者好 但佢本人而言應該兩邊都唔鍾意 寧願自己生活自己作主
多左好多album
死者為大 呢次唔輪到toshi唔比面林生
cannibal corpse 就真係death metal
X 係速度金屬 交響金屬代表
YOSHIKI 自己黎彈琴玩大合唱算啦
正喎
奇就奇在林生對toshi就咁高要求 又會接受到其他成個feel都唔夾嘅人唱X嘅高
上次紅白真係難聽到呆左
會唔會佢呢幾年個人化咗
佢都連自己唱埋都接受到
toshi佢單飛都好多活動
佢應該真係唱唔返紅呢類metal歌
見佢過得幾好 艦娘前年先揾佢唱op 又經常上MS
係呀 自己唱呢下真係
佢哋唱完個鏡頭去左橋本環內到 我見佢個樣呆左答唔到咀 其實觀眾嘅感受都差唔多
多啊 基本上你喺X以外既地方都會見到佢
淨係唔出X既活動
不過都見到好多老面孔 比佢哋上台見下人都幾好

連Plastic tree A9 Sid Versailles都見到其實幾正
松崗充 清春又係
玩得開心就算
Art of life 都係唔出成首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞