(突發) X Japan 復活

289 回覆
173 Like 30 Dislike
Toshi ig 之前先delete晒 X Japan d野
咁快講掂數?
定係諗住搵hyde 唱
林生要求高到常人難以到達嘅高度,我甚至懷疑個高度係林生自己都去唔到。
有作品出到街,係奇蹟。至於係咪曲高和寡?見仁見智囉
galneryus 神枱級 power metal band
唔好牙,hyde把聲仲爛過周國賢
YouTube 有AI toshi 唱 red swan
因為用Hyde唱法做底,一對比就突顯真toshi狂野好多
Hyde 唱返佢自己鳩叫嗰d歌算啦
toshi 嗰種穿透力 根本無人可以取代
條友把聲好乸 同全盛toshi唔係一個級數
定係林生自己唱埋
之前紅白都唱過
唔鍾意toshi份人不過都唔係好識欣賞hyde把聲
咁每年都好多人中六合彩頭獎
hyde 把聲完全handle唔到X嘅歌
錢洗哂?
用常人嘅唱功角度去睇,Toshi仲鳩叫過Hyde好多啦,我覺得佢翻唱果幾隻碟好多都災難級

但一有X同Yoshiki佢就係神級
林生香港有層樓
訓左冇睇 唔係話同Toshi反左面咩 幾時和好返
玩俄妹用
唔好氹我啦
我已經大過啦, 知道都係大家唔夠夠錢洗cap一cap, 玩一轉又散架啦
btw 早幾年又話同彩虹搞唔知咩project, 最後搞成點
咩99.99999% done 已經講咗10年

追求完美係好,但係又冇咗hide去叫停佢,不停錄(對外咁講啦吓),而近十年推出嘅新作品無論X Japan名義或者produce 名義都唔見得係好,咁其實係想點呢?

總係覺得佢要好sure推出嘅作品要全世界#1先肯出,但係你又顧唔掂你個老死 (toshi,願意同你夾嘅又等唔切啦 ( hide, heath) ,隊band不成band,是否要某程度折衷去符合時代嘅改變呢?

老實講而家潮流就係唱動漫歌,大熱作品op ed背後爭崩頭,連隔離台l’arc hyde都唱鬼滅新一季 。 個人覺得你想要有人聽你,你都要有個誘因去吸引新血,坦白講X japan 年青一代有幾多人識你先。 一路靠消耗長年fans同懷舊金曲,我唔覺得呢個係hide或者heath甚至taiji嘅遺願。
咪就係the last rock stars
不過林生當主菜,其餘3個當你係餘興節目咋

hyde sugizo miyavi 洗鬼靠yoshiki去開飯

luna sea 仲有氣有力全國tour,咁先至係正路㗎嘛
我信hide返生都唔會信佢兩個仲會好返
音樂編寫上,有時候會使用一些唔完美嘅聲音,去突顯一個完美嘅聲音,如果每粒聲音都係要完美嘅,就好似通貨膨脹咁,整首樂曲嘅價值就會大幅降低。
大家好,我是叉雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞