廖孖記腐乳|食安中心稱廠房沒產腐乳 只加工另一荳廠供應白腐乳

783 回覆
337 Like 8 Dislike
我屋企沖朱古力都係香港製造
買朱古力粉,入樽沖水,搞兩下,搞掂!
含菌量超標呢啲係科學嚟,仲要三樽入面有兩樽都超標,咁都仲有得兜?其實食安上個月都捉過悅和醬園大陸製腐乳都係同一隻菌超標要回收,食安一樣有測大陸產品。
水吧計係
可能間廠係自己既咪得囉
呢個節目啲垃圾主持真係專請埋啲垃圾嘉賓上去講大話
視你老母
一滴香翻版
揾食姐,犯法呀?
但好貴
都係個句
由頭到尾冇人搞佢
係佢地自己搞自己

食安驗到有問題咪要你地回收囉
如果覺得食安驗既有問題咪自己出去搵公司驗囉,一個test好平啫,就算收到你一萬一個test,如果保得返你個百年老字號都值得啦

佢地些東張又講到俾人針對俾人玩咁,理據就係百年黎都係咁做,你既配方同衛唔衛生係兩件事,可以係最近唔知點整污糟左唔為意所以contam左幾批,好正常,大廠細廠都有發生過,但佢地出黎屌食安玩針對、又話咩跟食安方法做仲衰之類,咁食安緊係要澄清,唔通由得你亂up

根本佢乖乖地回收個幾批,又清潔下個場搞好衛生,咁下一批就冇事,但佢偏唔做話天意要執,其實你因為呢個原因而執先叫壞左你個百年金漆招牌
佢係偷換概念將bacillus cereus同發酵用既菌撈埋一齊當微生物,然後話有微生物好正常,等佢班盲毛fans會撐佢嘛

我睇過reply,有人指出益生菌同蠟樣芽孢桿菌係唔同既菌,超標唔應該,佢就屌柒人盲毛,話佢冇咁講過
以前真係好好食,問下長輩屋企老人家就知,真材實料,其實廠賣緊5蚊一罐,佢已經賣到20蚊一罐,都仲係排晒隊買
後代接手打爛自己個招牌
而且食安中心都係只去工場檢視,再經專業人士比建議點樣改善,過程中發現到啲「魔法」、「秘密」,都冇諗住爆你大鑊,(當然部門唔相關,可能應該由海關處理)。

佢地危機處理完全係零,仲諗住報東張搵傳媒比壓力食安中心,完全係直線自爆,咎由自取,唔係諗住發爛渣執咗佢就算數呀? 呃左一百幾十年唔洗解釋一下?
由煮豆開始就唔叫種啦
水魚之都
連登出名反科學反社會㗎啦
班人中學畢業覺得自己叻過科學家
一見到班人立場先行不問是非就已經唔需要再傾,由佢哋圍爐信邪教就得
總之佢哋一定會搵到啲白痴嘅論點去支持自己,反科學,陰謀論不在話下,再唔係一句「佢覺得」就搞掂
好似黃店咁賣理念?
啲黃藍絲全部都奇形怪狀
睇嚟你都係入筷子senior
唔好出返嚟喇工廠好珍惜你的
同佢班黃絲邪教信徒一齊入哂魔
應該食唔少女

抵佢執啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞