廖孖記腐乳|食安中心稱廠房沒產腐乳 只加工另一荳廠供應白腐乳

783 回覆
337 Like 8 Dislike
集體炒車
講咩原材料係大陸 香港入樽係無問題

大佬呀 而家係廖孖記自稱佢地d腐乳係成家人一手一腳製造
成件事直頭違反商品說明條例
入另一個樽?
咁嘥?唔用返原本個樽?

點解唔好似呢間咁
加啲薑黃、蒜、青檸、蜜糖,然後直接用返蘋果醋個玻璃樽
就可以賣貴八倍,同埋變咗「香港製造」

反常識悿
左膠 藍絲式為拗而拗
咁可能佢以前太爺呀爺果代香港真係有廠
你量大搵廠做OEM原料都明白既
最撚on9係早一兩年受訪都要講大話 話自己做
拍片扮哂野係自己炒腐乳
新聞稿問題,消委會做完檢測之後有同農夫山泉聯絡,嗰陣都係官式溫和答覆,但新聞稿話「接近標準上限」,再附加「大量攝取可致癌」,咁啲人咪會聯想飲佢嘅水會致癌囉,到時佢啲競爭對手實用呢樣嘢嚟攻擊佢,所以先咁大反應

年頭嗰陣佢有支水個包裝係用日本淺草寺,跟住俾人話崇日,要罷買,表面上就小粉紅上腦,實際上咪又係對手搵啲網絡打手借小粉紅概念攻擊佢,pr打手呢啲嘢連登都見唔少啦

啲傻鳩顏色上腦嘅人淨係話出律師信就可以上5星,人哋本身都4星半,完全冇食安問題,其實認真睇吓新聞唔難分辨到
左下角個白腐乳箱
係調味入樽撚

即係同抖音嗰啲撈豆腐冇分別
咁戇鳩
買嗰啲仲戇鳩
應該報海關戰線
邊間?個老闆幾靚仔
香港D所謂咩百年老店
都係算數啦
唔係再宣傳呢味野幾多代啦
你估你日本仔咩
事實你香港轉左營幾廿年
無人會咁ON 9畀心機整呢D野 賺你小小$$
反而想知去邊度買到嗰隻「白腐乳」?
商業詐騙
今天我們都是廖孖記
我諗維他唔會買第間豆奶repack 話係自己整掛
是但行落去惠康,百佳買隻大陸做腐乳, 至平嗰隻就應該係㗎喇
啲街市鋪真係喊出嚟
嗰啲就真係落手落腳整
咁不如話大陸間廠佢地都有份,仲要係專登請香港人上大陸廠幫手製造,都叫香港製造吖
東源號
人哋食安嗰啲都係醫生
你岩你岩
retail價$55, 之後尿孖記加完工賣幾多?
https://www.tungyuenho.com/goods.php?id=6368
講起奶
而家香港D鮮奶全部一樣味嘅
以前十字牌真係神學院做嘅 勁好飲
少到超巿無得賣
茶記每日得十支八支銀蓋咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞