廖孖記腐乳|食安中心稱廠房沒產腐乳 只加工另一荳廠供應白腐乳

783 回覆
337 Like 8 Dislike
工廠不嬲都係咁
無可能一間做哂
但呢間係主打手工製作 講明 唔用機械生產 因為會唔好食
藍屍廢老至愛
法庭判佢輸,然後廖孖記傻粉:「勾結啦!政府你都信?」
佢好明顯想曬自己係笛手嘅身份啦
講緊間舖都無喱頭要拎支笛出黎

好喇依家照早唔洗落舖幫手
可以全日吹蕭 安樂啦
唔係架
你睇下fb都仲有好多人硬撐
你啱,不嬲香港貼張招紙都叫made in hk
所以佢可以叫「香港製造」,但唔係「自家製手工造」,呢啲老店就係貪佢自己整有風味,有啲舊茶記冰室嘅辣椒醬都係老細自己炒,呢種咪就係differentiated products 囉,收得貴啲都叫值
顏色行先嘅年代就係咁,唔只佢,有唔少都係
你肯定係
因為入樽夠快?
農夫山泉本身都冇超標,兩樣嘢都可以拉埋嚟講,唔好唔夠講叫我買農夫山泉嚟飲呀
嗰陣我話屌咪又係跟風炒作,睇撐得幾耐,跟住有人答我唔會,而家 ?
你好識野WO
堅決支持香港特區政府依法治港 勿讓一少撮人破壞香港
條片拎哂黃豆, 又咩頭浸尾浸, 點知原來入樽
條二世祖都講左咁多年大話,唔差在講多一日
原來接受過咁多媒體 網媒訪問,身有屎仲咁高調真係好撚嘢
呢個post勁多滑坡撚樣
我再鳩估下

第一次fermentation (豆腐變發霉無味豆腐)人哋做,原材料唔知佢知唔知乜環境了。

第二次(入味,由無味發霉豆腐變product)自己做。

咁就要睇下啲人點睇佢個brand了

到底係因為信佢原料定其他了

即係我去間有信譽嘅餐廳,咁唔洗佢講,我都知佢塊牛扒隻牛唔係自己養,但我合理期望係佢知塊牛扒嘅來源
即係問題可能出於另一荳廠供應商,終於還廖孖記一個清白
總有柒頭以為自己好醒

https://youtu.be/zrGtUtlwYLU?si=_qt_MqADVIW92bXY

佢自己受訪都話自己一手一腳成家人用
而家比人拆穿左
D 土豬幾痴線下
懷舊懷到short 左
我都知以前D野好好食
遲出世 過左去就無架啦
農夫山泉單野本身好似係4分半 之後唔知發咩癲出律師信
明明唔係食安問題
好似比d引導式標題搞到股價受影響

但係佢話由佢呀爺個時已經係入樽撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞