廖孖記腐乳|食安中心稱廠房沒產腐乳 只加工另一荳廠供應白腐乳

783 回覆
337 Like 8 Dislike
何馬溝阮兆祥
咁貴買部3D printer 香港print已經冇問題
好似釀紅酒咁有晒特定條件控制得你有數據
賺到係應份
有啲on 9講到用手套就唔天然就弱智左些少

呢單擺明最近唔捨得開冷氣熱得濟(over30度
街市木筒豆腐花

好多年冇見過
用阿波蘿再跟配方加工變大師味梗係唔當阿菠蘿
黃絲豬就係呢種思維
總之政府做嘅嘢就要反, 政府叫佢哋唔好食屎佢哋就特登要去食
有班黃絲豬以為食安中心係消委會, 好撐呢啲所謂老字號
On9仔一個,面皮成呎厚
咩漫畫好似幾得意
依家個社會變到只問立場、不問是非
都未有足夠資訊就跟風盲屌、盲撐
如今次香港百年品牌廖孖記腐乳 彷彿係一種用嚟渲泄政治情緒的“代理人”渠道
由於啲話語總帶有曖昧位 即使發現錯咗 都可以金蟬脫殼 講到不嬲無乜乜立場的人咁講過
再將自己立場訴諸純潔 有問題一定都係乜乜立場的人 再唔係就老屈質疑聲音係乜乜物物

點解就唔可以多啲獨立思考

有時真係寧願上動漫台輕鬆啲
入樽

廿幾年前已經係slam dunk緊
講真心水清班中國人都知係組裝機啦

每間公司都有自己獨到之處,係得中國一昧要靠平
連清潔都唔肯做
間野應該零QM 知識
打份工姐屌
之前出事啲公司都即刻回收
人地又gov lab 又公證行
點屈到你

無啦啦要同你打泥漿摔角
煩都煩死
大型炒車現場
老字號都係貪佢親手做姐
佢係賣腐乳唔係賣調味
賣一種文化‧一種態度
你咪試吓買本日本漫畫返蚑那睇吓過唔過到關
要自家種黃豆先叫生產囉
廖孖記腐乳被揭只加工別廠白腐乳 店方未回應

第二疑點是食安中心今日接受訪問,拋出7月4日到訪廠房的衞生欠佳照片,更直言廠房內只做加工及包裝工作,重中之重的白腐乳,竟購自其他荳廠。事件關乎廖孖記是否自家製作聲譽,《香港01》下午以短訊向廖孖記第四代傳人廖晃業(Jay)查詢,對方稱會在下周一(22日)電台訪問中解答。

原文網址: 廖孖記腐乳風波時序整合 店方、食安說辭一文看清 兩大懸念待解 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1040122?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

似乎仲會做電台訪問
如果唔係食安踢爆佢唔係自家製,話唔定以受害人嘅身份扮執笠一排,一個華麗轉身話太多街坊、支持者唔捨得佢哋,重新開業,每樽加價$20都不乏捧場客
由群記收皮俾人笑佢咁鍾意食藍店
抵唔住頸同一嘈之後
單單想幫間鋪頭都柒住收場

死亡之吻
拉麵王
咁嘉頓麵包真係香港烘培定淨係做包裝?
鍾意 mirror既人都預左無腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞