Bitcoin/Crypto 集中討論區 (535) BTC強勢回歸重返63K,劍指All time high!

976 回覆
6 Like 2 Dislike
Sol 而家買唔遲
下年4,5月前識走就得
有咩慘得過買左sol
Fear就買,Greed就放
下年起碼有部濕鳩sol phone
幣安係咪香港冇得收活期息?
自己stake/買LST仲高息過擺CEX啦
V神:「以太坊就係一個巨大嘅去中心化OS,好似我條J咁大
分散風險左
通常呢D update會分前後地區
如果地球炮都好,都會分左每少三個OS
同埋做呢D server係一定會set 停自動更新(除左D on9既server仔,或你用開windows)
以太坊都唔係OS
但願AVAIL能拯救我,50萬粒AVAIL準備中,阿門
What is Ethereum? Vitalik Buterin explained it as... - Digital Finance
https://www.digfingroup.com/what-is-ethereum/
2017年 , V神 :
“It’s like a decentralized operating system for blockchain,” Buterin said.
BTC 終於上返 66500至67300呢個區間
希望可以企穩
佢打比喻姐 用黎解釋比人聽
Bitcoin叫Digital gold唔代表佢要金光閃閃

實際上Ethereum都要某班人既電腦run
果班人既電腦自己要有個OS先運作到
呢個OS唔會係Ethereum, 通常係Windows/MacOS/Linux/Android/iOS呢d

$Maga Doge又開盤
0x000000000c08b9884b846dfc7cc7ff74d01f9513
想問Hashkey出金個account係咪最好都係用虛銀account? 唔好用大貓嗰啲

如果出左落虛銀account然後轉錢去自己main account(大貓 citi)嗰啲會唔會有影響
Hashkey合法的
我自己轉咁多次都唔會問 每次都6位數

之前用幣安 bybit就話唔好咁揚啫
師兄出金出落大貓呢類?
我自己流程係cool wallet 射去hashkey 出za bank
有需要再轉去恒生

基本上幾十萬銀行唔會過問

除非你銀行平時好少錢 無端端過百幾2百萬
升左咁多仲係低位

好似話confirmed 23號eth etf上?
叫咩名?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞