Bitcoin/Crypto 集中討論區 (535) BTC強勢回歸重返63K,劍指All time high!

976 回覆
6 Like 2 Dislike
細注買大幣現貨
望住twitter班大陸仔今轉牛市allin 財自,心理好唔平衡
上個牛市就係太大心臟,由全倉3倍變,再2022熊市輸到得番本金20%,再坐到而家同本金打番和

而家唔敢再隨便allin meme/山寨死坐了,都好彩冇咁做,如果我年頭allin arb/op 呢dL2幣,而家會輸撚死
訓練下你耐性
做人要謙虛啲
幸存者偏差, 睇返幾個借錢爆倉twitter 就會平衡返
所以算了,分分鐘定投Qqq都可以10年5倍,可能最尾仲好過左炒右炒
所以我成日覺得買得幣唔係aim 倍數回報不如去返買股票
我覺得有啲係假,
亦都有可能你見到嗰啲係死剩種

人生咁長,佢地可能遲啲都輸翻所以唔使咁上心,不過300%落到20%我又可以理解
果陣人生係極度絕望,股幣都跌到傻,股票大如meta/tsla,ath都跌左80%,qqq都ath跌左35%,幣圈就唔使講跌得仲甘

經歷過22年加息大熊市,而家冇乜信心再重注

今轉牛市重注nvda其實已經可以翻身兼贏突,但我係nvda100蚊果陣唔敢allin
經歷過大熊市影響晒信心同膽量,好難搞了
由得輸到番20%本金到而家打和,其實我已經5倍左
溝左啦,唔溝邊到可以由20%升到打和
幣市機會多的是
只要扔落去舊錢唔影響生活, 再加埋升嘅時候識得拎返個本
個心態會輕鬆好多
$DMAGA 手足數錢了
85m 賣一平拎返個本先
冇買依隻
大把熊市跳樓自殺你唔講?
大陸人玩嗰種唔係普通人受到架
一將功成萬骨枯
下下都all in 一係就自殺重刷人生
而家入, 幫手接貨唔該
韓國同大陸人玩起上黎都癲,身家性命財產一野pump落去 記得luna崩盤果期好撚癲,個個10蚊/1蚊/0.1蚊 allin 抄底,全部埋晒,最尾跌到0.0000x 跟住就勁多自殺新聞出黎
嘩! Dmaga

7D7BRcBYepfi77vxySapmeqRNN1wsBBxnFPJGbH5pump
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞