Bitcoin/Crypto 集中討論區 (535) BTC強勢回歸重返63K,劍指All time high!

976 回覆
6 Like 2 Dislike
sell the news
30>46>40>30>47>53>51>50>44>29>26>29>29>25>25>33>52>65>69>61>60>74>>74>70>71
今日Fear and Greed 係69

爆倉 1.8億

btc 65800跌
今日Fear and Greed 係69 先啱
It’s always $gm
垃圾AVAX 射左下精又落返黎
好似係最後果批vc散貨期
人地贏左過百倍都唔比人走貨

如果之後再散貨就係條team
Hashkey hkd 交易對 淨係比PI 用 咁撚唔friendly 嘅, 又連唔到去BN/ 其他wallet, 咁其實係咪得啖笑
淨係比較address數量同txn fees就跳左去個結論係marketing做到十倍好似誇張左
volume同tps呢?
其他chain(e.g. polkadot) 都有marketing但做唔到solana個效果
係誇張黎講既
volume 就係好睇marketing 點推到佢受歡迎
tps 其實只要交易成功同肉眼分唔出對用家黎講,兩隻都無咩分別
所以無咩好講,但睇依口價向上仲有幾多空間呢先係我地想知既野
所以我係關心緊個價差十倍
會唔會跌返去63k
唔係掉轉咩?
SBF/FTX 捐左好多錢俾dem, 應該SBF先係dem金主?
美國政治野唔熟, 但驟眼見twitter主流crypto account (包括sol嗰啲)都係撐trump多
政府問題
不過用得HashKey都係用黎出入金
唔會係上面真係交易
https://x.com/JSeyff/status/1815958023317205232
First Day net inflow $100M
保住顏面先

btw BTC first day net inflow係600M
唔好咁固步自封,有新野一定要試。
NFT/銘文/擼毛,如果你咁岩風口既話,你會知有好多賺錢機會,真係執錢咁執。
記住,我地係黎搵錢,唔係黎做研究。
第一、你又知我地冇試咪講左,因為了解所以先唔去玩
第二、搵錢有好多方法,風險回報本來就每個人都唔同睇法。我就係覺得高風險唔玩,唔做研究鳩炒又冇話有問題,只係我唔係即

我諗我係WEB3入面試新野既程度,唔敢話呢到最多,但至少多過果啲 見新野然後判斷會升,就買入炒幣,但查實根本冇用過隻幣實際功能 既人
如果你試左,其實到我唔明。
岩,呢D係高風險,高回報。
但基本上如果你唔係2級市場接盤,可以話係極低既試錯成本。
應該咁講,係買隻幣去搏佢升值,咁樣先叫試,定還是真係去用隻幣背後既功能,先叫試呢

至於買幣呢回事,我有好多項目有埋伏既
我主要都係回佢點解有人明明玩幣,但對NFT、MEMECOIN呢啲野反感,唔係唔了解,而係了解左覺得唔好玩
都唔係針對NFT、MEMECOIN,其實泛指好多野都得,反正,唔玩唔代表唔了解既
咁又唔好咁專制迫人一定要玩
我只係覺得memecoin係暫時市場最大narrative
high-beta asset多錢流入就自然會慢慢去返low-beta asset (大coin)
對大市走向係其中一個指標
啱風險口味可以玩, 唔啱都唔好睇漏呢啲反映市場情緒嘅指標
yamete巴係擼毛達人, 對呢啲週期性炒作冇興趣都好正常
真,咁姐係Near值搏率好高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞