有冇人遞完辭職信都俾人捉去照肺

230 回覆
874 Like 28 Dislike
佢咁講如果正常智商都串撚到佢收皮啦
個問題係你同佢講咪得上黎講托柒咩
00後?
遞信無敵唔係叫你鳩黎玩野
但正常公司都要handover果d
如果你唔follow明顯佢大鑊過你啦
HR ref check都唔洗驚佢架你正正常常唔犯法
如果你遞左信佢9up兩句就影響到你新工既
咁你份新工都好弱智下
同行如敵國,邊有HR信曬上家講既野,
岩requirement請左先講啦,你唔要,其他人要左你邊到搵返件出黎?
一陣人地review返interview問你做乜唔請,
唔通真係話"我聽人講...."乜乜物物咩
屌你HR咪又係填headcount,你估係自己生意啊?
佢嗰句可以轉做
有冇諗過點解人地成功轉到公司你唔得?要屈喺一間公司一世?
遞完信就梗係瞓醒先返 無咩特別直頭no show
你屌鳩我既 我咪攞返幾日no pay玩消失
其實REF CHECK多數麵係問XX係咪係你公司做過, 幾多年同咩職位
人地問你REF CHECK CONTACT 就老西就俾HR 佢
有規模公司既ref check 俾對家HR填兩樣嘢

1) salary package (eg bonus/benefits/AL 日數等)
2) individual performance

1 喺HR做
2 HR收到之後通常會掉返落去俾部門老細,唔會自己填

個別公司同機構一定要兩樣嘢過晒先出offer
同時亦有機會係condition Offer,就算請咗你都可以收返個位
我遞信之後, 女上司一句嘢都冇同我講過, 直到我last day
其實Reference letter真係無乜用
問佢拎Cert of Employment 就夠
同佢講炒我囉笨柒
佢都係想借刀殺雞儆猴
你可以選擇串到佢一棟都無,不過你上得黎開post都係無呢個膽量架喇
邊個敢照我肺,我照返佢肺呀!死淫婦!
屌返佢老母都仲得呀
睇死樓豬做死一世奴隸
畀我就每日用盡公司資源
咩空窗期
reference letter 不等於工作證明
工作證明先有用係一定要出
奴隸
屌返佢老母啦
佢叫你入房屌7你
就打開門屌7你老母
就打開門屌7佢老母
老細當你係狗 你都唔需要尊重佢
(不過要有後路)
你屎都食得唔代表其他人食到架嘛
人地都冇批評你食屎啦,點解你要批評人地食唔到屎先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞