有冇人遞完辭職信都俾人捉去照肺

230 回覆
874 Like 28 Dislike
有冇諗過點解人地成功做到世一你唔得?
根本好多公司都係Hea做
點會真係走去搵你以前個上司問
如果咁樣HR咪好唔得閒
除非你做manager級嗰啲啦
趁仲有啲時間,借機會開佢波,兜口兜面喺其他同事面前小七佢啦。玩吓手,佢即刻炒你,你仲有待通知金攞
仲有reference letter? 比完信仲要照你肺
封野唔會寫得好

當空窗期可能仲好
遞完信再1個月SL唔係基本架咩
就來做差佬

Manager驚撚到我仆街
你都on9 我一辭左職即刻屌9個阿頭啦
平時老闆行路呀呀渣渣,講嘢大大聲聲
我遞信之後,火力全開好兇狠咁屌足佢成粒鐘
事後同老婆聽返段錄音,老婆話:佢好似鬼食泥咁
之後果段通知期,我日日返工都睥鳩住佢
如果老闆對你唔好,呢啲先係遞信辭職嘅正確態度
其實好多工正係睇prove of employment
咁多份工冇人check 過reference letters
人廢咪比人屌 有咩出奇
應該係閪hr
比人屌完一獲依家勁撚嬲要上網發洩
係你真係自己柒咗而俾人照肺定係點先?
不過你遞左信驚閪佢咩,屌返佢轉頭都仲得啦
成功做死一世真係好成功
做過間閪公司,resign左,個上司可能覺得佢終於唔洗再扮客氣,響Teams 度打左篇千字文翻埋舊帳屌柒我真係小學雞嚟,但佢而家做緊Head of.
我唔會,
如果你係,咁你要recognise返自己其實係位於一個咩位置
個一刻你已經同個老細同上司無現存關係
做vetting唔驚佢唱衰你?
屌返腦細轉頭丫嗎
睇左幾頁都唔見樓主講因咩事照肺
mario食左無敵星星mode
Reference check,目的只係想check吓你係咪真係響呢間公司做過+呢個職位

人工有時都未必真係check到

何況你仲要講到話有冇同老細唔啱、表現如何呢啲咁主觀嘅資料你真係諗太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞