有冇人遞完辭職信都俾人捉去照肺

230 回覆
874 Like 28 Dislike
你做開slave?
睇到呢個comment呆咗
個老細應該更加唔敢窒佢終於見到佢係真正白卡
佢膽小啫
你唔好笑佢啦
因為我係人 佢地係狗
點玩野法
做錯野就要屌咖啦 洗同你擇日呀
遞信已經無敵,再扮白卡
好難唔買你怕
佢照你肺你唔想嘈交咪拎部電話喺佢面前佢有佢照,你有你睇手機,佢根本咬你唔食
交左信既人
最後一個月 我一律會叫佢地交接完就唔駛再做野
返黎食個早餐 再食個lunch
食完就麻煩準時收工走
見大家都問緊我點解俾人照肺
放心一定唔係入錯油

我以前試過因為上司一D私人問題玩針對而遞信, 我即日HANDOFF晒所有PROJECT 同DEL 晒所有自己既野, 佢就開始想玩鳩我, 係咁SEND D會黎叫我HAND OVER, 有D仲要係1800後開 , 我每一個INVITE 都FORWARD埋俾HR 既人同ACCPET AS TENTATIVE, 佢地唔JOIN 我就唔JOIN.
你都幾廢

遞完信我唔申請入去屌佢老母臭閪
佢都要還神啦
你仲采佢果吓都顯示咗你嘅奴性

仲有進步空間
教人地玩嘢 遞信無敵論嗰啲
係咪都係做低層工作唔會比HR查ref?
就係想咁 個老細都會係同一反應 辭咗職既白卡有雙重光環
裸辭定已經搵到新工
其實好睇你將會做間公司規模同埋你個職位

Btw 通常manager or above
hr真係屎忽痕打去問
試過Probation完果日阿姐捉我入去,東拉西扯一堆問題,就係想話extend probation冇任何benefit,又問我知唔知自己問題響邊。我答對方,我知道最錯係你開口之前冇俾呢封信你。個阿姐睇到封信呆一呆,我順勢講埋,你剛才話probation未過,其實我都係咁睇。既然已經有共識,咁通知果度就按番試用期得啦。無嘢嘅話我返出去做埋d handover。
咪係....真係唔明為何遞了信就有不死金身一說...
有時呢段時間先至難應付..又要處理日常工作, 又要handover嘢俾接手同事, 有咩情況都要小心, 唔係好易俾上頭誤會你玩嘢, 冇recommendation letter唔在講, 最怕佢收到其他公司HR查詢時先玩報復.......
考唔到aco
有,員工褔利嚟每年免費照肺
上司話唔好蝕俾公司話last day前去照
搵到新,唔搵都唔知出邊世界咁大
如果真係有人咁做都係自己攞架黎丟
如果你柒到唔夠膽駁要上黎圍爐
咁抵你俾人恰到上心口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞