其實點解而家少咁多人中電腦病毒

147 回覆
9 Like 115 Dislike
on9 仔科盲現今用平板多
電腦病毒無乜經濟效益
暫時係,但唔排除有zeroday(未被公開/被公開但未有patch既漏洞),可以直接對你既browser進行攻擊(bof),然後直接寫入到你既operating system
(講番人話,即係個hacker可以砌個website出嚟,然後直接用漏洞控制你個browser)

例如攪到大家怕怕既呢單(未公佈之前係冇人知架)
https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2024-4947

所以免不過都唔好上d睇落唔太正路既網站
同埋最緊要既係,唔係好手賤亂咁down extension,好多時d人比人偷銀行野都係死係呢樣野入面
細個中過個60秒自動重新開機既毒 勁撚驚
真 掘礦
通貨膨脹

宜家變曬電話詐騙
原來打個電話呃到幾千萬仲搞咩木馬,分分鐘呀婆原來無ebanking
轉晒做國企
因為玩少左翻版驚
裝software 又逼你subscribe 用正版
靜靜地贏

希望施主您參透到
因為少左人用老翻囉
打機聽歌睇劇依家8成人都用正版
唔係畀人屌得多,係全靠班hacker幫MS搵左好多漏洞出黎

Windows defender已經好撚勁
ROUTER 都幫你BLOCK曬啲PORT啦
同埋ADBLOCK 咗啲網又少一堆
呢家中咗毒都真係唔知
以前做得黑客 整電腦病毒既都應該都會收過或掘過btc eth 就算手上得十幾廿粒 用番而家個價換番d都發晒達退休上岸
做雞搵得多過整on9 電腦病毒啦
呢個好易拆 九成九係裝左快播
整得咁辛苦
又唔係多錢揾
咁揾第二啲方法 cap 水算啦
開咗呢個post即刻就Win 10死機
因為而家 d 中國軟件都買埋 cert
今次係隻好貴嘅防毒殺埋部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞