升中派位︱學生受訪後方同學「O嘴」爆紅 校長親解原因:對一件事感到驚訝

181 回覆
73 Like 6 Dislike
呢句似係平時父母同佢咁講
Cls
林詐自己又好得去邊
其實擺明係仆街嘅仆街都唔一定好過偽君子
大家其實係覺得後面個細路好得意 好有童真
冇人欣賞虛偽仔 部份人恥笑佢咁細個就咁假

所以校長兜錯咗
佢唔係要幫得意仔解釋 佢係要幫虛偽仔解釋
例如話佢當時入到好學校好興奮又緊張 所以表情語氣有啲彊硬 佢真係好努力 我哋都好鄧佢開心
但好明顯 校長好欣賞虛偽仔

而且虛偽仔唔係淨係假
佢派位入到名校 好大部份都係運氣
佢講到佢應得咁
大家同冇人係你話者
人地本身band2補習補上band1係靠實力唔係運氣
可能校長自己都好虛偽呢
考到band 1都唔一定入到名校 都係睇佢派位好唔好彩
最大方得體就係話學校同屋企好support佢讀書 佢又好好彩
唔係我自己努力所以派到好學校
唔似無補習係鏡頭片前扮到有補習...反而學生時間個個最鍾意0係同輩面前扮資優唔駛點讀。實際應該係個 friend 估唔到佢成日話去左玩,原來實則係去左補習既反應
照你講法 所有派到第1志願都係好彩
中學派位跟band派
客觀事實就係佢成功由band2考上band1 之後再派到
都未講佢有機會係面試條隊已經派左
小學就咁卷
派位派到係要運氣 呢個係客觀事實嚟
你話「好大部份都係運氣」
但明明得少部分band1會唔好彩派唔到頭3志願
你根本唔識就係到踩人
8成人派到第1志願都要話自己好彩就真係虛偽仔啦
見鬼勿O嘴,潛水怕屈機
搵唔到皇仁條片
正常band 1生 第二第三第四第五志願都係band 1
派到第一志願唔叫好彩叫咩
咁係咪是旦一條band1派左第1志願都等如好彩
你話係就得架啦
唔緊要啦,你日日係連登開鳩po都似冇咩朋友
你咪又係對住個youtube啲女打J
唔明有幾可悲
似係大人淨係接受到一種細路嘅性格比較可悲
接受唔到有啲係跳脫啲有啲係成熟啲
唔通新年講祝福說話又係虛偽
氹啲姨媽姑姐話佢哋靚女又係虛偽
佢都係喺適當嘅場合講咗適當嘅嘢啫
係咪一定要返學屌老師返工屌老闆先叫real

同埋我記得我小學嘅時候已經有同學會喺重要典禮到做吓司儀
升中面試技巧又係小六必定要學
佢嘅言行其實係符合佢年紀
至少個人覺得學習係我嘅本分無返咁上下天真都講唔出口

我真係想知連登仔細個又幾有「童真」
完全唔使學呢啲?定淨係偷睇missy裙底叫有童真
雖然話中間個小朋友D答案字面上好大人,但都係難掩稚氣搞到好搞笑
咪係囉
連登仔見到人唔講早晨,好假
咪同中國香港啲官一樣囉
鍾意出鋒頭嘛
就嚟屙唔出屎都開Press con架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞