升中派位︱學生受訪後方同學「O嘴」爆紅 校長親解原因:對一件事感到驚訝

181 回覆
73 Like 6 Dislike
道德是教育
貪婪是人性
升中都識分
上行下效者
上面都虛偽撚開做小朋友都要學交戲聰明仔黎
憤憤不平嘅家長應該投訴咗㗎喇
無撈亂第二間小學嘅話
呢間入得去嘅家長都叫做有兩個錢 都要啲面嘅
訪問官腔就唔可以係over?
親解呢個詞咁用既咩,又唔係本人,親乜鳩
家長唔鐘意
家長會揀10既保良局定13既DBS,20既KC??
同嗰次泰臣耀西粗口波子單嘢,請返本人過嚟頒獎,兩間學校公關高下立見
男拔萃,不過原因係有得考國際文憑,其實佢最叻過三分之一班任即是有得考國際文憑,邊咗DSE其實係次級戰
講讀書係本份都啱,學生身份嘛!
但之後有記者問佢打算點樣慶祝,個細路反而話唔洗大費周章,浪費時間,嘩,真係不得了!
左 皇仁
中 華仁
右 英皇
呢個真
避重就輕好正路
作埋d假到無人有既故仔就真係羞家
而且有黑人憎既感覺
阿mo老豆都話mo 郁得番
做憤憤不平太個仔真慘
依種方丈type 家長肯定會慫恿個仔咪再同其他兩個玩,一段友情咁就無左
左邊其實醒目仔
油地天主教小學(海泓道)任教的被告朱志華(38歲),被控一項與年齡在13歲以下的女童非法性交罪名
9月1日開學日,接連有學校遭人噴大字追債,其中油麻地天主教小學(海泓道)及大角咀天主教小學(海帆道)的外牆上,分別被噴上同一字句,向1名姓鄒女子追債。

原文網址:小學追債:大角咀天主教校長「老師已離職」 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20150901/mobile/bkn-20150901131647632-0901_00822_001.html
油蔴地天主教小學(海泓道)將中醫藥課題放入其人文科專題研習中,透過學習培植中藥等,「讓學生感受中藥嘅發展越來越好」,又稱為小一入學學生辦「百日宴」,由學生遞上茶水孝敬父母和寫心意卡表達愛意,有不少家長讚活動好。她亦透露,其學校將舉行全級性升旗活動,讓所有學生學習升旗禮儀, 「讓佢感受到升旗其實佢都可以係一份子,唔係淨係一啲一小撮精英可以去做」,令升旗禮一步普及。
英皇其實麻麻地炸wor
冇皇仁咁叻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞