[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (10)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
撈麵配飯
唔搞到糖尿就奇
莫生都係咁踢啦
咁佢唔係職業球員丫嘛
保險真係包街場既咩
Nasi Goreng喺當地唔係話少人食,只係普通白米飯為多。

Btw香港基本上食唔到印尼嘅正宗炒飯,通常香港嘅印尼炒飯都係經過改量,迎合返香港人口味,如果香港人啱啱過到去食未必習慣。

但只要接受咗個口味,就會覺得香港啲印尼炒飯鳩到仆街嘅多,喺香港食炒飯都係食返本土嘢算。
其實唔係,唔知點解報道咁寫。
唔係佢自己講既咩
我以前一餐食八包,而家食兩包已經一段時間唔想再食。
一餐八包
鹹到仆街喎
佢話食唔慣酒店啲嘢,中菜又閪,我記得當時Persija啲職員話日本南韓外援都係咁食都無事,佢哋就真係唔知道,香港球員基本上冇出外習慣,唔同啲日本南韓外援,佢哋大部分返唔到去家鄉踢職業比賽,得一條路,所以外闖經驗足夠,早就接受嗰種生活,百毒不侵。

一個完全冇出過去嘅香港人,突然食啲比較重味嘅嘢,未必即時頂得順。
你講到我想試下
通常八-九包只落兩包咸粉,加蛋及菜,有時濕煮,濕煮咸啲,擋主餐,而家都唔點解以前可以食到咁多,而且唔覺得咸。
一日淨係食一餐?
我一餐都食唔到三個麵餅
三餐,可能做體力勞動工多,消耗太巨大。

我唔知而家係咪配方唔同咗,定個人大咗,胃口唔同咗,之前去超級市場買嘢送嗰隻喜達,我食兩個已經一段時間唔想再食。

我寧願食馬來西亞嗰隻vits,可惜營多已經深入民心,愈嚟愈唔想食營多,有時睇印尼波,見到啲波衫廣告板寫住Indomie,都有少少反胃。

窮食方面我轉返同樣已經麻麻地嘅福字。
喜達係難食啲
fans leader 睇英格蘭好似仲肉緊過睇香港
M子黎緊星期日會迷邊隊?
唔踢其他港超隊反而去印尼 查太肯定好快嗌走
香港隊呢啲用黎刷下view姐
吹咗成季kannas想移民先結婚要過英國 結果人哋陪埋老公去印尼
代入吓
印尼有offer
香港無隊搵
唔通返英國做地盤?
印印個個巴晒頭,佢行出街人地當佢賓賓
明sir勁憎胡小姐。
呢隊係咪moses wu嗰隊
人哋越反越紅又有廣告拍
聽細鬼講波都幾舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞