最新嘅幪面超人成個米芝蓮咁樣

329 回覆
75 Like 111 Dislike
gotchard一出好似無咁多人屌
造型其實唔差隻色又幾靚反而係衰男主角
拉打界慣例
昭和屌舊平成
舊平成屌新平成
新平成屌令和
Decade個隻叫品紅色
Neo都係
接受同理解佢設計
其實已經係好睇既其中一環
舊平成都有 龍騎啱啱出比人屌燒烤架
依家咪又係好型
Faiz比人屌似機械人唔係拉打
電王屎忽面 依家咪又係神作外型唔差
Kiva deca 鄉鬼都比人屌唔似拉打
依家個個見到都話好型
老實講我好撚懷疑昭和拉打係未真係咁好睇
反而昭和圓谷超人我覺得應該真係有料到
睇簡介例如7號呢啲好似真係有啲人民關懷係入邊,
拉打似乎真係平成開始起,故仔先開始有內涵
超古代冇槍啫
但有弓箭架嘛
超古代夠冇電單車啦
隻哥萊姆咪一樣可以同隻馬合體
超人2022做左咩黎
所以我咪話佢係玩緊 概念流 上限超高
弓箭同手槍 都係遠武 咁就得的話

即係未來 人類用激光槍咁 都同火藥唔同
大家個概念係得 發射呢樣嘢
所以先話kuuga 唯心 唔會比時代限制
唔敢講昭和拉打套套都好睇
只睇過1號、V3、black同RX
昭和拉打有種滄桑、例如v3死全家、black死老豆同老死生死戰鬥,昭和式有種改造人悲情係到、唔識形容
其次就人設上真係man d既
咁又要以返個個年代嚟計
係幾正
不過中後期好似沒落過少少
Zo J 好似係冇人氣
果陣資訊冇咁發達唔知其他點睇
真小朋友唔會睇
包括當年既我
我就覺得係五代佢諗得太死板限制左kuuga個能力
理論上佢個原子重構根本唔駛睇揸咩物件
即係攞住枝樹枝
理論上唔一定只可以變棍
亦都可以變弓變劍(符合返當時型態)
kuuga,555 ,w睇得幾爽
555剩係睇草加邪笑同首專用BGM已經值
上面都有講
又諗下 如果五代唔係咁嘅性格 點會變到專屬嘅紅目最終

而且五代強係強在佢個心
如果單講 操控kuuga 上一代痴線佬 用普通形態就封印哂全族
個人覺得 封印仲難過殺死
我記得佢變黑金之前電多次呀嘛,跟住變咗黑金之後佢話適應咗昇華定唔知冇時限嘅
點睇都係封印易過打死呀嘛
你睇下五代次次都要核爆先打得贏
超古代仲要冇昇華型態
一上就已經係終極型態
但又唔想變終極先用封印
不過我就比較好奇佢係用啲咩封印
我記得係話 超古代人類 無殺死呢個概念 所以先選擇封印
無話唔想變終極 先用封印

同埋係用普通形態 已經封印埋0號
咁仲邊洗變終極
Revice我都明白佢個設計,
咩染色體定唔知咩DNA呀嘛,但係隻色係柒就柒

其實佢本身皮套嘅設計係幾靚仔
如果用返拉打嗰啲原色,其實係好撚靚

要學拉打咁 每幾集5色人出個強化form
下下要巨大化先有新武器新機械人 玩具又大件點賣
仲有細妹睇
可能我講得唔清楚
我講緊果個NTR騎士係講緊蘭斯洛特
fate/zero入面NTR人地武器變自己寶具果下十足kuuga

我第一反應係 帝騎強制將其他拉打變武器比自己用
其實覺得嗰idea有啲似龍騎,不過唔止騎士仲有唔同國家style嘅武士

配色唔同成件事即刻唔同哂
decker賣卡先賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞