有無人覺得《尼爾:人工生命》比人低估得好緊要?

101 回覆
24 Like 53 Dislike
就咁講住主線, 魔王嚟搶yonah果段
先唔講點解隻怪連個木門都撞唔爆, 但emil點解唔係直接石化隻怪而係連埋kaine一齊封
故事得 gameplay 差
自動人形真係進化
人工生命贏故事音樂, 但三周目太多不必要嘅重玩
自動人形成個節奏好好多, 但三周目9S條線去得太快代入唔到
幾肯定Ending E之後瘋狂做愛, 平時Kaine都打開飛機, 肯定屌撚死Nier
主要係玩完自動人形先買人工生命呢樣死

自動人形打交係好順暢
絕對可以用爽快兩個字嚟形容

人工生命先唔講平衡性
淨係長㩒本魔法書連射子彈
子彈射中怪都會卡肉令你個人動作變慢
加埋斬擊雙重卡肉係疾到痴撚左線
搞到後面都唔撚用本魔法書開砲
齋斬等有波先用嚟吸下

唔係人工生命差
係玩過個爽快到仆街的自動人形
以為人工生命都係咁爽
結果出嚟一D都唔爽
呢點先係我負評的原因

試吓佢整到自動人形咁撚順
即刻轉番正評都仲得
覺得個戰鬥手感一般般 但音樂/劇情係best of the best
趕收工,佢當係其中一小節黎做但整體一路打到尾大結局個感覺就有係到
Auto真係世一
好後悔冇將𥄫裙底擺做最後一個獎盃
因為佢無完全重制,人工生命好似係psp
重製咗架啦,而家個戰鬥系統同舊版比已經係一個天一個地,上網睇吓片就明,舊版完全係垃圾嚟
覺得人工生命故事更好
但gameplay一定自動人型贏哂
可能因為佢望到嘅所有野都會石化 所以定左位 隻怪封死係門後面先叫佢除眼罩? 如果隻怪走嚟走去 佢一除眼罩 locate下隻怪係邊個幾秒就成堆人俾佢石化晒?
個故事係一流㗎啦,但遊戲性真係差咁d, 同埋好多對白無配音都差咁d

但純遊戲主線其實好多野無交代,我都係爆機之後上yt 睇相關影片先知多d 男主比人水去做實驗嗰d 背景故事。唔明點解隻驚唔include 落去

d 跑腿好撚煩,但個故事真係好正

個燈塔婆婆係真係幾感人,面具城有個被謀殺嘅支線又係幾有趣,個𡃁仔國王好搞笑

最深刻同最shock老實講係兩姊妹表明自己身份嗰幕,勁唔想殺佢地但無得揀

同埋聽講女主係男人嚟,但我唔知咩事,有無人知
愚蠢的王
||就有愚蠢的臣子||
屌你唔好咁屈機啦
女主被男魔物附身 所以有男性JJ 仲好自卑,故事最後因為魔王俾男主殺左,所以女主最後控制唔到體內魔物,會暴走變魔物 男主細個為左醫藥費經常去富商屋企,大左覺得好噁心仲剪短埋頭髮
好似唔係咁因為我印象中係女主係人妖所以被bully 得婆婆一個錫佢,魔物殺完婆婆先被魔物上身

我估kaine 係天生雙性徵掛

我真係唔明點解咁多背景故事唔放落隻驚度

之後睇yt 先知班政府點樣水鳩男主比佢做實驗話救佢個妹嗰啲,仲有其他好多解說唔記得,但老實講就咁玩隻驚跟本無可能知呢d 故事,但明明就係主線嘅一部分嚟
主要係game system太舊太差,令好多人卻步

如果2隻game用劍星質素remake就正
三周目真係嬲,得 10%新野係最後,前面嗰 90%已經打過兩次

大佬你要個gameplay 長d 要我地操控下個boss 咪算囉,反正無人反感個boss, 個個都同情佢, 唔係 tlou2嗰d on9 野
NieR Replicant ver.1.22474487139...
呢隻呢?
想玩下呢d 神舊game ,由呢個開始O唔OK?
好似係啵
仲有狼群本身係俾人類殺左好多同伴先去攻擊佢地,警告佢地一次,後尾好似狼群個王定乜水俾人類殺左佢地先殺反公主。

機械山2兄弟本身plan好殺左主角,丫哥想斬左細佬隻腳等佢唔好跑去搵丫媽

成個世界啲人殺人同被殺都係冇意義,到死都唔知乜事
以純game嚟講玩呢隻難體驗到成個故事,要上網睇反好多setting同故事。可以玩下自動人型先。好有愛先補呢隻。

舊game嘅話伊蘇8故事都正。
又色
我記得狼群係比人搞先,班人喺度跳緊舞有班狼撲出嚟

機械山有d 咁嘅事咩?佢地好似純粹唔見咗個老母咋喎,仲記得個阿哥好似好grateful 免費幫主角up 件武器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞