有無人覺得《尼爾:人工生命》比人低估得好緊要?

101 回覆
24 Like 53 Dislike
玩完劍星重溫咗自動人形,然後直落steam特價買埋人工生命remastered版,一路玩一路

暫時玩咗四份一到,故事黑幕真相就一早劇透哂,但好多細節位依舊好震撼

機構山嗰種詭異feel、面具城火星文、仲有部份支線(燈塔婆婆好耐無試過打機喊)

戰鬥系列更新咗之後都幾好玩;雖然base on一隻舊game,始終係有啲唔方便既位(支線係咁過唔同map跑到仆街),但整體完成度我覺得仲高過自動人形

呢個remastered版出咗咁耐都好似無乜人理咁,我覺得好可惜
自動人形先正

人工生命玩左陣就棄左
無Nier , 未必有劍星
冇得同隻人妖扑嘢 0分
點講好,玩人工生命要有耐性啲慢慢投入,行進方式無自動人形既爽快
如果自動人形係電影,人工生命就係小說
其實人工生命個故事同伏筆正到痴線明明成個故事由誓血龍騎士E結局起就有關連,去到自動人形收埋啲伏筆。但啲人只係focus自動人形
人工生命好多情緒帶動位都好格硬嚟
玩緊果時確實係會被佢帶起情緒, 但事後諗返好多位都bugbug地
game play 唔掂
真 要我做一大埋跑腿任 先可以繼續主線 棄了
師兄覺得邊個位bug ?
冇低估過,單係論2b呢個角色,喺acg界係不可撼動嘅存在,有幾多cosplay賣相妹要靠佢搵食
人工生命係第一集,自動人形先有2B 罰你重玩一次。
龍騎士同人工生命我覺得燒腦好多
人形反而比較易代入同2B好好J
對唔住,而家走去買嚟玩
燒腦得嚟好正,好想瘋狂睇反佢啲故事。 2B個集都有交代2姊妹點解最後幫佢地,同埋沙漠啲npc扮反1代啲人類。再發現明明1代nier打敗左魔王但點解2B個集人類死晒。1代女主都好好J咖
但女主都有J
劇情嚟講我覺得A2唔夠多描述
如果2B死咗之後插入一段過去短篇講A2發現真相同叛逃,先再講返現代會更好
靚咪得
男主都俾丫伯開發過,天生一對。
可能想吸引人玩落去,專登留低啲迷團先
現代重制一次咪吸到fans
咁我寧願佢重制誓血龍騎士 太舊 完全玩唔落,一代起碼有升級版。
個屎忽都好震撼
好明顯係budget問題, A2段故仔縮咗一半係反抗軍基地部電腦到
2b定過eva
白金2B完左應該好整,完完整整重制一次

不過講到尾可能又係版權,錢問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞