[I/A] 遊戲王 duel links(32) 第一屆連登遊戲王duel links 比賽

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
已入
A,B組都打完,比想像中好玩,呢個又熱鬧左
差其餘兩組
唉屌其實我副垃圾惡魔deck打淘汰賽都係陪跑
有無平民DECK可以建議我組
被GG
差其餘兩組

我諗呢個主題就係想有依家既效果

下次我已經諗左少少

- 只能用一決生死 大家都多牌起手
可以選擇用/不用 無技就單面用都得
反正大家起手都多牌
(因為見大家話重新開始都係柒起手)

- 除仆街deck禁用外
檢討今次比賽 有咩卡/卡組太勁
可能考慮「限卡」/「禁deck」

又或者

男/女角大賽
可以用技 但依家只能用男/女角色 統一

都係可以限卡/禁deck 驚有一兩個deck太突出之類
差其餘兩組

下次我已經諗左少少

反正大家起手都多牌

又或者

男/女角大賽

我無一決技
差其餘兩組

下次我已經諗左少少

反正大家起手都多牌

又或者

男/女角大賽

同咪就算用技 都係保持30張先好玩 信我
20加技神起手大家玩一定無咁有癮
一決係兩邊都多1張
所以有無呢個技都無所謂
有都可以唔用 無既就對面用if對用想用

牌數多左30張 大家起手多啲牌都合理

斷咗線
總分唔識計 魚蛋巴可唔可以幫b組計分

計好

原來輸要減分
輸一場xx咪底消左贏2場oxo
咁計有d怪 照咁計住先
覺得8強可以改做輸唔減分?

改唔改
有冇巴打討論下
我嗰組暫時冇影響
不過贏2場oxo輸1場xx
會同贏1場oo 輸2場xox 同分
好似好唔抵咁
同個計分法會一定用落去之後幾屆到
可以探討下

咁不如試下8 強用你講個個計法,即係贏一次BO 3 當1 WIN
大家打完再睇睇咩效果先好冇?
C 組既巴打,打完報一報數
個個都game 名同連登名都唔同
唔知邊個打邊個

飲水巴扮豬食老虎

今次我用維納斯,對黑龍比吊打
其他都叫有上有落,飲水巴你夠做啦

飲水巴扮豬食老虎

今次我用維納斯,對黑龍比吊打
其他都叫有上有落,飲水巴你夠做啦

你地太睇得起我
明明就係包裝巴係已出局既情況下
打魚巴連贏兩場助攻我出線
Adrian巴
飛龍發動左 唔洗用紅眼靈魂召同一隻架
Adrian巴
飛龍發動左 唔洗用紅眼靈魂召同一隻架

禁錯
w巴太勁
我叫巨棒俠
我:
wing 1勝
巨棒 1負
我叫巨棒俠

原來你黎
總分唔識計 魚蛋巴可唔可以幫b組計分

計好

原來輸要減分
輸一場xx咪底消左贏2場oxo
咁計有d怪 照咁計住先
覺得8強可以改做輸唔減分?

改唔改
有冇巴打討論下
我嗰組暫時冇影響
不過贏2場oxo輸1場xx
會同贏1場oo 輸2場xox 同分
好似好唔抵咁
同個計分法會一定用落去之後幾屆到
可以探討下

咁不如試下8 強用你講個個計法,即係贏一次BO 3 當1 WIN
大家打完再睇睇咩效果先好冇?

好 1win 當1分
輸就0分
同分就睇對賽
好似公平d(參考足球比賽計法)
C 組:
逆轉(巨棒俠) 1: 0 沈巴(Adrian)
沈巴(Adrian) 1:0 近月(?)(wing)

有冇錯?
C 組:
沈巴(Adrian) 1:0 近月(?)(wing)

有冇錯?

我:
2:0 wing
0:1 巨棒
k巴未打過
C 組更新:
沈巴(Adrian) 2:0 近月(?)(wing)
巨棒係咪死者轉生deck
副deck幾勁同幾有諗頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞