基督教連登堂2024年7月7日主日崇拜:你既係我既我既都係我既

128 回覆
9 Like 16 Dislike
我係基督徒呀😭
呢世淨係睇一本書, 叫聖經
點知我地係咪亞倫的後裔?
神好仁慈咁冇滅左佢全族
如果佢係想我已死嚟解脫,我唔會咁易被呢件事發生,我會盡一切辦法嚟解決
請大家祈禱
今日祈禱有咩題材好呢驚悶親神
舊約班作者都係d掌權者,軍事領袖祭司世襲制,一係就個個都先知
有d常識都本聖經係知咩事
💪💪💪
頂住
作為輔導者咁講,的確係痴線,你講左事實出黎,我當然唔會介意,多謝都黎唔切。

我的確係諗緊教導。聖經講既神蹟,包括醫治,都係證明緊耶穌同使徒既教導。教導先係重點,神蹟跟住教導。
至於係神面前發怨言既人,絕大部分經文都唔係話佢地得安慰,反而成個世代成為比後世既反面教導。老實講,我越睇越擔心。
神係想人揀選生命,唔好咁易比死發生
以呢四年嚟睇,我覺得佢想我死多d
好擔心黎巴個仔大左個會憎你一世
佢殺過唔少人 靠佢死得
將羅德之妻化為鹽柱

上帝毀滅所多瑪和蛾摩拉城的故事人盡皆知,上帝選擇屠盡這兩座罪惡之城的所有人,他本可以讓人們遠離罪惡。

簡單地說上帝派兩個毀滅天使入駐所多瑪,正好被城門口的羅德碰見,羅德要讓兩位天使去家裡洗腳做客,但是這時候所多瑪城裡的男女老少都來了,見到兩位天使,提出要強姦他(她)倆,兩位天使將羅德拉入房間,外面的怎麼也進不來。上帝要毀滅所多瑪和蛾摩拉城,天使認為羅德是義人,要放他們生還,但是告訴他們天火降臨時只管逃命不得回頭,羅德帶著家人逃出了所瑪多城,但是半路他的妻子耐不住好奇回頭,結果被上帝變為一根鹽柱。

也許羅德之妻是想起了家裡還有沒帶的東西,也許她才想起走的時候沒關上烤箱,我們無法得知這點,真相被永遠封存在那根鹽柱之中。(創世紀19:26)

做咩撚野姐
信呢D神話故事已經夠柒, 重要信佢入面個神做佢奴才
四年,好長

感覺可以好強烈,但係唔太可靠,只有聖經肯定來自神。所以睇聖經先咁重要。

我頭先祈禱,除左為你,仲有為到窮巴既睡眠問題,又有為到奧巴面對誘惑。點知啱啱一睇嚇到我
cls 自己既感覺都唔可靠 教人信聖經
我好辛苦 唔知點面對逼迫 有返教會 最初 覺得自己做得啱的事 反而承受苦果,依件事 唔講得 ,但白白受左十年苦,我唔知 仲要辛苦幾耐 有時 諗過自殺解脫
錫巴,使徒眼中因為耶穌而受逼迫係開心事,佢地就係咁樣先肯定到自己係做得啱。
既然做啱左,就唔係白白受苦。
記得溫偉耀博士都係咁講,有D人,就係見你做啱,佢地覺得比你影衰,就搞你。
既然做啱左,就係行緊耶穌既路。行埋佢,就完成了。
我個陣行公義 反而比人逼迫,有時 後悔 係唔係唔應該咁多事
相信神必定鑒察。我自問,你做得好過我
,你實踐左點樣係現世跟從耶穌。
P.S. 想試下私自搵你傾幾句,係我
咪撚再害人啦 講埋d咁既野
真係FUCK上腦, 比人屌老母屌上癮因為為左耶穌好撚hi
黎巴可否幫幫手祈埋? 屋企人仲係醫院
開到聲講到明,當然可以!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞