捕捉美國強勢股/ Momentum Style 80

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
點睇個日都唔似係breakout,一係就7月9號個日買
同埋EXPE本身走勢咁樣衰,照計應該唔會考慮買佢做Long

求其畫條線都知佢係阻力位,建議等下個Earing有咩特別先再做Long會好啲
搞咩ETF BNKU冇左嘅
升穿6月25個高位
不對嗎

同埋當日升穿咗2月中至4月中橫行個段
係開盤入

但個起始點好似睇錯左
咁樣碌返落山
今晚睇$cour
FCNCA 兩日升兩舊水 我要報警

糖尿股TNDM PODD DXCM 全線收皮
今早screen 股未filter 計隻數升至518
中小型股於screener出現隻數較多
版塊偏向非必需品, 金融,
healthcare, 工業, tech
重點細分行業主要有資產經理,bank,
biotech, 建築材料, 業務支援服務,
常規電力, 醫療保健提供者, 投資服務,
抵押貸款融資, 藥, software
In Kell sir I trust
Me idiot bull
咁其實你都可以當佢有BO setup咁買嘅
只不過當呢次係false BO咁睇

我自己買BO prefer breakout前有做過下consolidation先會考慮,而唔係好似EXPE咁由7月2日keep住升到7月16日去到阻力位(140)先買。咁樣嘅話,false BO嘅機率會大啲

同埋我有時都會問自己,明明有更靚走勢嘅圖嘅股票可以買,點解我要去買呢隻先 sorry for 1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞