我鄭重屌你老母sosim

211 回覆
33 Like 142 Dislike
但係如果 join 3HK 5G 合約 plan 係咪都係咁慢先,如果都係咁慢就無謂上台啦
返工放工搭巴士行地面嘅用途黎講算係咁
速度係唔快但夠播片(360p-480p)就算
手機又唔係大Mon我個人無乜要求
咁真係虧左啲
聽樓上講係

非親生仔正常慢啲都正常,sosim都係租用3hk,唔係本台,會有先後次序之分,資源一定比晒本台先

但如果本台質素都係差,就真係無謂考慮
same,我覺得其實收到,播到片就夠
sosim 係3hk出品
係用3hk自己台
並唔係租
以前既network iii同lyca 果d就真係租啦
但同本台都有啲差別,sosim係獨立於3hk公司,唔係csl&club咁,所以先後度都係差少少
sosim張sim大大隻印住個3字
我知
依家新版個3 logo細左唔少啦
都係都是都市傳聞姐

可能人地根本無搞咁複雜
我指嘅獨立唔係sosim同3hk無關係

我直接舉例,喺club sim簽約嘅條款負責人係csl,喺sosim簽約嘅條款負責人都係sosim
又或者club sim搵客服都係搵csl,sosim搵客服走去搵3hk,會俾人叫你去搵返sosim官方
唔計priority,mbps都有差異,用sosim呢啲就係貪平,食得鹹魚抵得渴,頂唔順慢就用返正台
之前睇FB有人用csl被續約話csl打電話問佢續唔續,佢話唔續,點知csl幫佢續咗約
一開頭咪都係叫你打1033
係,之後佢地會彈返去sosim,然後sosim再搵返你,佢地係分得好清,如果落3hk門市直接問sosim野直頭唔show你
次次份約仲有一年完就已經收到無數個續約call
sosim係扮分開 實際上係親生仔

haha sim 3萬 自由鳥 ValueGB就真係野仔
sosim雖然擺係百佳屈臣氏賣 但係haha sim先係under屈臣氏
咁我認同只係想講唔好直接將3hk同sosim劃成等號,sosim慢唔代表3hk慢,一張正台一張副線,但如果覺得3hk都慢就更加唔使考慮sosim,無乜奶油副線平咁多速度同正台一樣快
SOSIM 愈來愈慢,有冇替代品,最多可以比貴20蚊
講定先

Smartone 都無transfer esim
出面80幾蚊既plan去到人流多既地鐵站咪一樣冇signal
kam撚到 唔怪得用android 仲要pixel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞