我鄭重屌你老母sosim

211 回覆
33 Like 142 Dislike
去旅行隨時隨地買esim同平啲
esim 方便在你唔使成日換實體咭,例如喺飛機上換咭,一個唔小心彈咗落櫈底,想執就好麻煩

一部手機可以 save 好多張esim(好似8 張或者更多,我都唔清楚),隨時喺 setting 入面轉,揀用邊張 active 。如果成日要 travel 成日要換咭嘅人先至方便

但就有好多換電話轉唔到去新電話嘅問題(手機廠商有呢個機過機嘅功能但香港嘅電訊商想賺盡啲錢所以唔俾用,每次轉手機要俾錢先會生一張新嘅 esim 俾你用)
唔係打機根本夠用
咁即係個副號唔可以轉台走?

同埋, 副號唔見左卡點算
如果低用量, 會唔會2年 或者3年既LUCKY 仲抵
我同緊sosim $28副卡plan比較
所以話佢貴
應該係唔走得
唔見卡就唯有係直接轉esim
要買3個月 有個平d
其實sosim可以直接落3hk搞

以前試過
用緊2張實體卡
esim俾人偷電話,賊仔冇得第一時間拆你sim卡出嚟斷網絡
on 撚99 sosim, 已經轉左台,4G lTE 係呢個速度,觀塘線,荃灣線都係,仲要係咁斷

以往商務同經常上大陸都係要隨身有盒 Sim 卡盒,而家嘅話其實擺電話殼裡面都得。雖然係每次轉都要幾分鐘搵個旮旯頭企埋,但係保證自由冇綁死。

香港電訊商就搞到勁多程序又收費同有限制,而且部部機都雙卡,有副機直頭放到4張卡,所以香港係唔抵玩。
$109/90日
香港行機好多都冇esim
用sosim 真係唔好搞咁多野
平平地用最基本地數據打出打入就夠
其他進階服務只會用到一肚氣

電話熱線所有掣試一次都搵唔到真人
Web chat load 十世輪唔到有人

Btw 附屬卡真係好撚岸鳩,同月費差幾蚊,但要登記多次身份證,仲要共享數據
倒不如分返開兩張卡獨立用算
其實唔可以喺舊機cut左張附屬卡,再喺新機開返咩?
btw 28蚊一個月其實唔吸引人用
就係怕cut會冇左個number 不過到而家呢步想唔cut都唔得
正常人都係諗會轉主咭
有冇得問客服副號可唔可以轉成主號,開一個新ac. 如果得就可以mnp

如果唔係副號根本冇意思
收你幾錢啊,俾埋個官你做好唔好。
唔要eSIM的話,我覺得MySim仲好用
SoSim返工放工真係同斷線無分別
同埋啲外地plan全部極垃圾 慢到你忟
最好一個搵間貴啲嘅正常上台SoSim守尾門
原來有? 打咩電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞