香港編程學會500蚊入會 可獲院長親筆簽名!

137 回覆
64 Like 3 Dislike
想要王子簽名
搭掤要改好名,
編程亞太綠色戰略中心
問題唔少好似佢咁撚kam既人,寧願要pm都唔會想同而d人做同事錯又扮識又死撐,講野一陣柒味又老屎忽
坊間PM 都係得so call manage 老細同project timeline + resources無其他 ,啲PM 9成都唔會同啲IT傾detail 架啦一黎傾唔掂,二黎班友撚會理咩你要個pm都解決唔到問題

呢啲BA做就差唔多,班PM好多時連個底係點都唔知傾條撚咩有冇PM都係BA食呢啲屎,你係外面既party 你咪同個BA傾,班IT再kam 都係BA問題
廿幾年前寫8051同68hc個堆controller時都已經覺得同machine code 無乜分別
揼石仔叻極都係揼石仔大師
個陣都係專注學c
純粹因為佢係Engine出身既code佬
呢個背景亦導致佢好多野都係靠自學返黎, 樣樣半桶水識少少扮代表
香港IT佬未見過大蛇屙尿係咁架拉。

佢唔教VHDL已經好好拉。
呢 d 野睇 datasheet 拉。 睇完就唔會再問

我識佢真人同佢做過野
btw,

Computer Architecture同Computer Organization係2個topic黎
你咁講,更加反映佢唔掂。任何Language都學唔到architecture,要學就只能從細電嗰度學。

利申:9 up,只係知道architecture係學從logic gate點砌上去ALU, register,而organization人係假設已經有cpu, ram個d,佢地係點合作。如果有咩唔啱,希望巴打更正。
有冇咩爆 (當然小心唔好自爆)
你係咪佢口中嘅潮童
笑死
做個打飛機會
又要收錢入會
會長哥 你勁到改成個香港情況先啦
大陸攪AI已到十幾萬專長
你係到收錢入會 但又冇集資規管下資格
好似好容易出事囉
邊個巴打POST
https://www.facebook.com/groups/431194340661363/
會長果然戰力無邊
所到之處都係火種
我唔覺得 PM 完全係廢
但根本唔需要咁多人純 manage
lm
係咪錯link? 冇野睇
SORRY
應該係錯LINK
揾唔返個POST應該DEL埋
應該要CAP圖先係
個POST係今日有人CAP圖講返之前個POST
之前個POST未DELETE
https://www.facebook.com/groups/hkepc/posts/1762499877530796/
原來院長一早已經出名
佢在人地個group咁串咀就得嘅,又叫人退群
自作自受
佢自己攞嚟

你自己小心自爆
我冇喺佢個GROUP講佢OR GROUP壞話
如果咁都踢又有花生
唔係講呢樣
你cap到你自己FB個名
巴打講得o岩
轉張打碼圖先
佢只係想盡辦法係唔同渠道搵錢
成日屌9 0code pm但佢既pm skill可以話係更差
佢搞果d project仔出黎 都係想申請創科局funding 呃錢
好彩政府班on9都蠢唔晒唔show佢
其實都幾好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞