咁大件事冇人講?人民幣貶值時刻來臨!?中國銀行正式「借入」中國國債!

244 回覆
177 Like 8 Dislike
有咩咁大件事?
真,早國而家大撚把水啦你地班唱衰撚
你話做就做???
東南亞點解想加中國關稅?
- 你出貨搞到對家開唔到飯,大規模失業

美國點解會加中國關稅?
- 想擺脫你中國1家獨大

歐洲可以唔聽講,繼續入中國貨既...
- 唔好意思,下邊班右派已經無咩飯開想反面,連埋俄羅斯單野,你想有運行???

最後中國咪賣貨比智利,南非兄弟果D...
用當地錢(廢紙)找數
你睇下華為,要慘到拎牛肉當錢用,搬返大陸賣
不忘社會主義初心
無錨印鈔
又老又柒 都1000

師兄 唐?
怕咩?班官同有錢人啲錢一早調走晒啦
老果d , 約35up, 個樣仲keep得住
而且服務好, 要做的都做足.
反而後生就經常中伏. 死魚no service
衰過去沙咀食快仔.
有d 淨玩口爆 500 有交液
香港啲外匯應該都係經國企流入,外資果份應該19年走哂7788
國債搶高個價壓低個利率,唔係好明個原理
生產供應喺中國,因此就要大買中國國債?

你up乜鬼野?冇邏輯到咁
你咁諗咪錯哂

商家最care穩定性
經過封城、工廠停產 依啲政治不穩定性既野,仲黎中國生產?

你匯率下跌,都cover唔到工廠停產 個損失。
有一就有二。

加上,其他國家既生產力 比中國更平。
仲要係新興市場,去個啲國家生產,仲好

歐洲同美國都ban緊中國既貨物入口,入口made in新興市場 拉丁美洲、東南亞 既貨品
有冇讀過經濟?貨幣貶值會引致通脹,啲鷄會加價架
on 9 7
國窮就出國債
都要望下自己國家有無人相信你的未來係點
無人信你發乜柒都唔會有人買
其實大家出下街睇下而家d鋪頭仲有幾多made in China 就知 而家U記d衫都無曬MIC
再唔係問下做merchandising 既朋友 d單一年比一年少
利率fixed 價錢係variable
價升息跌 價跌息升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞