又有一個的士司機加速幫的士業界死亡

227 回覆
983 Like 11 Dislike
連登仔居然信大陸狗先係新聞
證明的士狗個朵仲衰過支那狗
44$可以幾散,44個1蚊?
要天龍人出手先可以整頓的士界
但天龍人有得用電子支付點會同你俾現金,嗰條dc9唔收電子支付應該都係事實
香港的士司機好爱国,2019年插哂国旗咁,收$900貼士唔過份
今次撐的士佬
強國人以後咪鬼嚟香港
其實政府強制收例
1.的士必須安裝車內外Cam
而且車cam係要政府安裝,有需要先可以申請攞出黎睇
以防的士司機亂咁放片上網

2.必須有電子收費
最基本八達通,支付寶,微信支付,信用卡

3.車入面安裝一個人面識別系統,再加埋司機必須要插卡先可以著車開工
唔止睇醫生

配眼鏡個班見到你有醫療券

起碼開貴1000蚊
一知道有醫療券明顯啲銀碼唔同晒
優惠即刻冇晒
去過杜拜 果度啲的士有曬電子司機行車證 信用卡收費 仲有個緊急求助熱線貼曬係架車 仲有張貼紙寫如果部信用卡機唔work可以唔俾錢
呢啲咪重視旅遊業囉 人地做到唔好講香港做唔到
大家都係中央集權
2001 Rush Hour 2 已經講出左香港的士佬有幾仆街
Charter漏左隻雞喺的士,個人一落車就揸車走

唔好話拍戲先咁演 個文化就係咁先拍俾外國人笑下
https://youtu.be/aNBcutiXO2k?si=DhYx3D3dXfdCW5ux
其實一早要咁做

絕啲就只可以收八達通+信用卡+qr code

收費部終端機同咪錶連接,唔怕班dc9特登找少錢或者屈錢
嘩,呢啲高科技嘢,政府無十年八年都攪唔出架,難撚過登月
點解會落車
大劣啲call車 app都嚟哂香港
咁普通嘅嘢都唔call車?又話智應乜乜柒柒
的士牌價按年跌60萬 10大車行身家縮水13億 車行:非常痛苦痛心

原文網址: 的士牌價按年跌60萬 10大車行身家縮水13億 車行:非常痛苦痛心 | 香港01 https://www.hk01.com/article/817834?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

當年440萬
今日273萬

佢心臟病發未
就係人哋找得散
你就更加要專注
直接睇有冇大紙$500 $100就可以
雖然佢係受害者
但佢自己都係蠢

身上沒有100元紙幣絕對不會上的士
DC9 慣用技倆
車費$56,比$1000找,要幾散先唔覺

我覺得係dc9變魔術&催人落車
呢?個咪香港旅遊體驗囉
其實任何買賣都係即場點算
無得事後點點點
就算有CCTV都 唔會開俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞