又有一個的士司機加速幫的士業界死亡

227 回覆
983 Like 11 Dislike
HI
的士狗

唔裝就係犯法,好似後座安全帶咁
一係俾你下年加多2%車費,再安返個錶你自己扣返手續費

有罰 有監管先治到D黑的

憑付款紀錄就可以報運輸署查錶,查到錶有濫收車費,如老蘭去銅鑼灣加一百 就停的士證,拍錶起唔到機

簡單方便快捷
拎D澳門 葡幣 10蚊當100蚊找俾客

俾客發現話找錯左

的士狗正仆街
https://www.octopus.com.hk/tc/business/become-a-merchant/business-octopus-app/about/index.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwyo60BhBiEiwAHmVLJTA_ZlqhjzMrOVQ48Uv2YALhui1u_VYU6rj8TakNGWJaldrDdZANZBoCZNUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

商戶成功開戶,可獲豁免首6個月銀行賬戶資金轉賬費用,而的士司機則可獲豁免銀行賬戶資金轉賬費用直至2025年12月31日² 。

而家免到2025年12月31 你班友都唔裝機啦
講經咩
到時應該冇人肯渣的士
大陸14億同胞落黎揸
洗怕依家D 70/80歲的士佬?
又唔見有人黎
親,梗係出埋支那寶同微信之付啦
符合國情
因為依家未批

你地黑的繼續作反,危害國家,好快祖國會搵人取締你地班的士狗。
其實裝咁多機既問題都係一車三更司機分錢好煩
完美做法係政府直接出張的士卡出糧
司機上車插落機
機有visa wechat 支拿寶 八達通之類
咁就冇晒商會問題
不過現實冇人想搞
香港政府仍然贪恋法治旧制
騙案嚟講邊個地方有香港咁多
衣食住行樣樣都係騙局
仲要呃你好似應份咁樣
唔呃你反而你要感恩
岩岩法庭先有單
判左藥房兩變錢無問題

香港旅遊真係要小心謹慎
計落去成本
點都平過車租
加車租佢地又唔出來示威
其實裝咁多機既問題都係一車三更司機分錢好煩
完美做法係政府直接出張的士卡出糧
司機上車插落機

澳門exactly做緊呢樣
前排第一次北上,親身感受完,只可以講香港越黎越霉係自己攞嚟,服務性行業被全方面吊打
成本咪又加車租囉
基本上佢證實唔到
佢找錢你數啱先落車
仲有一千找九百幾蚊 你唔係五張紙幣唔夠就落車呀嘛
以政府效率等多十年啦
我只係知班撚屌好鍾意找細紙先
睇你落唔落車/走唔走
走就賺幾百
1000蚊Dc9屌柒左你啦 重作啦
報案室強姦左先再講
其實咁搞都得
咁樣邊個揸過部的士都好易查到

而家啲車行收到信都係求其搵啲退休司機出來架啫
驚佢啲司機扣晒分無人租車
唔記得?大便你記唔記得呀?
疑點:
1) 而家好少會有1000蚊紙,atm 都只係出500
2) dc9收1000蚊紙一係無錢找,一係會驗屍咁驗真定假,尤其外地人
3) 就算找4張10蚊紙,或2張20蚊,點都唔係一堆散紙,乘客點會唔覺得有問題?
4) 找錢當面點清無問題先落車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞