[創科之星大番薯] 七月四日谷草九場賽日討論區 I

716 回覆
0 Like 1 Dislike
或者下年頭已經傾掂個檢疫協定可以直去呢
馬會幫下手啦
唔好對狗會咁有期望
投陳嘉熙好過
周仔騎番同得威,但做唔做到119磅

上次超比119變122
感覺佢練馬應該幾撚勁
何解
潘狗開倉
狗會一定俾
潘太又想 已經落足咀頭
爭在佢本人意願
何澤堯 沙田1600米
咁癲
潘肯開既話
馬會一定俾啦
多個澳洲幫 對馬會黎講肯定好事黎
係睇佢想唔想玩
浪漫戰神
好撚型 d女聽到都濕晒
在完成專上教育高級文憑課程後,鍾易禮(Angus Chung)並未有跟其他同齡的朋友般,急於尋找一份長期的全職工作。擁有足球天賦的他,曾參與香港乙組足球聯賽,效力油尖旺足球隊(Yau Tsim Mong Football Team),直至2017年才因為偶然的機會,加入香港賽馬會的賽事見習學員培訓計劃。
浪勇下年可能跑杜拜世界盃
對月桂河青春永駐點贏
吹下既姐
100%唔會去
喜獲名師指導

賽事中競爭激烈,技嫩新秀表現難求完美。鍾易禮便曾因為多次不小心策騎,被指示參與騎術改進課程(remedial training)。鍾易禮透露過程中曾得到冠軍騎師潘頓的指導。

他說:「被罰停賽固然不好受,但我明白謙虛受教,方是進步的最佳方法。跟潘頓討論過後,我才真正理解他的成功之道。他不但了解自己的座騎,而且對主要對手的慣常發力點、衝程都瞭如指掌,難怪在陣上的應變來得既快且準。」

另邊廂的潘頓,對鍾易禮也有正面評價。潘頓謂:「我算不上鍾易禮的導師(mentor),但我確實曾邀請他到宿舍,一同翻看賽事影片。他的年資尚淺,陣上偶爾犯錯亦值得原諒。策騎講求自信,而自信則源於知識,我只是跟Angus討論而已,並不足以居功。鍾易禮是一位很努力而且具悟性的騎師,其表現正不斷改善,我為他的進步感到驕傲。」
未來既冠騎
有冇link睇吓

Google copy呢段嘢搵唔到
老布聽日手馬
唔知又想撚鳩幾多賭仔
真心 騎馬騎得好閪
韋達同周俊樂星期六竟然有兩隻合作
佢季初都唔係咁 可能贏夠開始搵食
冷門客恩物
十三真係好撚小氣
用埋啲柒頭希威森 霍狗都唔用徒弟
淨講天份同搏馬 我諗周同學點都係佢地之上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞