衛冕冠軍意大利歐洲國家盃陣容 集中討論區2

98 回覆
0 Like 1 Dislike
冇人願教呱...
其實哩十幾年都應該係咁
達米安無論打右中堅定翼衛攻一定冇問題
本身以為音樂比利已經係底線
點知低處未算低
真係上一個勁嘅已經係巴神
還我文仔韋利都已經過咗
諗翻上屆真係好熱血好團結好滾動
呢屆除咗J下cala真係唔知睇乜
叫做正正常常,但一定唔係頂級先啦..踢國米右翼衛個時,左翼衛係dimarco咪遮到攻力不足既問題(防守後面又有中堅幫佢);踢右中堅,隔離又有兩個中堅幫…

Btw,打442個右後衛又同打352個右翼衛完全唔同… 仲未計佢個日踢左閘
其實有睇阿特蘭大,都知 Scamacca其實唔錯(佢d遠射幾好),但唔係個日咁樣用法….

同埋前場基本上得Chiesa做到下野…其他人進攻完全幫唔到同比唔到波佢…..

最動人一幕
初時文仔唔撈我仲以為佢受唔住打擊想休息下,點知轉頭去咗教沙地不過有錢邊個唔想要
scam佬啲球風其實好唔硬淨
旨意佢做正前真係冇乜用
唔知係佢踢波習慣定心理問題
佢好似好下意識會迴避同後衛對抗
成日想玩啲高章一腳彈波
明明身材幾高大下但冇任何單箭頭支點作用
好似同足協炒大鑊
咁自己班功臣老嘅老退嘅退
又唔知足協俾咗啲乜壓力
唔撈都正常嘅
明明意大利教頭好多有料做乜唔嚟救下國
最唔明光頭佬啲排陣
無啦啦對瑞士換咁多件
睇住十六強隊隊傳統強隊都有驚無險過到
得意大利毫無還手之力咁出局個心真係un住
足總自己on9
文仔好地地整走人, 想搵個人接手都難
尋日已經有新聞話更衣室係有問題
球員不滿光頭戰術甚至比賽前先臨時轉陣, 揀賭仔入隊, 死攬契仔
光頭冇料,更衣室又睇唔掂, 球員當例行公事咁樣踢波死得啦

其實呢隊波比干地帶就最好, 提升返士氣執好防守戰術清晰
不過人地睬你都有味
文仔有安76 嘅影子, 佢都係睇餸食飯型教頭, 有咩靚料就盡力炒碟靚餸出嚟, 又搞得好班球員入面啲關係, 連睇新星能力都OK, 雖然巴神反骨之後同自己講手, 但今次搵左列迪古都叫冇辦法之中ge 辦法, 史巴列提都keep 住召列迪古入伍都證明文仔係啱, 可惜而家仲要繼續由史巴帶, 都唔知入唔入到WC決賽週, 頓覺前景有D黯淡
干地戰術排陣係好
但佢搞人事嘛嘛
太強硬
無啦 意大利90年代出世呢代拎到屆歐國盃已經超額完成 等睇00年代中果批發展成點
1994年世界盃開始睇波,有生之年可以見到意大利贏完世界盃再贏歐國盃,其實已經幸福過好多所謂傳統強隊好多
只不過曾幾何時真係想像唔到會衰到連世界盃決賽周都入唔到,仲有機會連續3屆…..始終有啲心酸
尤其係當全世界都踢緊逼搶時,今屆成隊波谷極唔起,無論速度節奏、體能、戰術都覺得好落後,真係唔知係光頭鳩問題定球員問題
今屆最睇到嘅野係奧地利 斯洛伐克 甚至烏克蘭等等都可以踢到啲新派戰術,係得意大利唔得
肯定係光頭佬問題啦
斯洛伐克個教練跟開沙利
咪一樣踢得好好地
踢得好過佢半季帶拿坡里個時多多聲添
班球員唔同你賣命想打得好都難
文仔教國家隊前我不嬲覺得佢冇乜料, 但佢搵啱戰術發揮到班人, 最重要佢凝聚到班球員, 同16年干地一樣有將士用命feel
諗住呢幾場迫到光頭走都算係有價值嘅, 轉頭話劍指26世盃
除咗講恭喜都唔知可以講乜
如果世盃外圍賽踢三四場唔對路會唔會炒到史巴?
睇下意足有冇錢炒
btw 好似打左歐國聯d 垃圾比賽先
第二次教羅馬
托迪次次後備出黎救佢
入完波影史巴利堤個樣
次次都黑口黑面
以為屌帥已經夠閪,原來一撚樣
利申:大恩死忠,條撚樣臨尾兩年點對大恩我呢一世都記得
而家啲風仲吹話屌帥係接光頭鳩最佳人選,基艾沙心中一定無限老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞