衛冕冠軍意大利歐洲國家盃陣容 集中討論區2

98 回覆
0 Like 1 Dislike
意甲球隊呢幾年成績都唔差
但意粉硬係出唔到咩勁人
就連非本土球星咩里奧、羅達路、奥森漢、Lukaka 出到去都柒柒地
My son
去到2026
意大利會連續3屆缺席世界盃
個足總同光頭好似完全覺得咁嘅成績係冇問題
hea你幾句就當冇事繼續坐係到
咁搞法真係唔奇
confirm咗唔會炒光頭佬
原因話佢接掌太短時間
根本就唔關事
光頭佬教多十幾廿場都唔會有分別
安76會睇有咩球員去整合個陣
光頭佬就執意叫球員去就返佢個陣
一係光頭佬可以搵返個意大利O9同K77返嚟囉
有睇國米同阿特蘭大就知,佢哋打三中堅,兩邊中堅會上到好前助攻,可以打到好立體,bastoni打國米左路出好多波。

琴晚一對閘仲要係達米安同跌哂watt既契仔,即係兩邊自廢武功…
即係話,足總一早預咗今屆EURO係俾光頭佬練兵,成績係唔至在。
上屆攻力都係集中晒喺左邊,右閘契仔形同虛設,不過可能當時有兩老磅住防守冇咁差
今屆差唔多幾個失球都輸佢嗰邊,對西班牙仲要畀個黑柴連環輪姦,右邊依然冇人去補位包抄,前面就得基艾沙死去冇人overlap, 依啲已經唔完全係陣式既問題,而係佢地練波時究竟練乜鳩野

心鳩淡on 撚鳩
又浪費足球員職業生命
依家踢緊呢隊藍衫仲似意大利
死光頭佬 人地講左一百次既野叫你唔好打4後衛同出契仔 唔知係你唔知定唔聽 而家衰撚左你話因為你唔了解球員屌你老母
人地英格蘭最終有好結果
因為有高質素球員
呢啲就係意大利所缺乏嘅嘢
問題而家意大利人腳最適合就係踢三後
偏偏佢唔識踢
唔通一兩年就會咁啱培養到啱踢佢嗰套嘅好球員咩
唔根據手上有嘅人腳去construct條team根本因噎廢食
有乜嘢好結果
荒死佢哋最後贏到咩

意大利上屆就贏完啦
柒一屆有乜所謂
佢地會直入決賽
根本啲人就唔得
依條友精過鬼
點會做D吃力不討好既野
錢馬名大過實
我覺得無盧保卡先係光頭佬最缺乏嘅野
師兄啱啱出嚟?
個人本身對呢屆的意大利無太大期望,輸瑞士唔係問題,但可唔可以唔好輸得咁樣衰。過往的意大利就算人腳點差都好,都起碼仲有防守、控場、團結和態度。但係今屆的意大利真係乜都無。

達米安- 玩具 (打閘乜嘢都無)
基斯坦迪- 廢物 (中場隱形人)
Fagioli - 夢遊仙境
Mancini - 烏龜 (反應慢到仆街)
史卡馬卡 - 平庸
史巴利堤 - 教練?

全場最差:史巴利堤 (呢條友意甲冠軍?唔係阿話?)

成個上半場,後場組織變後場玩火,三個中場連波都控唔到、係咁比人反搶。冇Donnarumma其實可以輸多幾球。瑞士1:0,你隊波成個中場空哂、比人打穿哂。你請基斯坦廸食咗幾多個德國芝士漢堡?點解成場波唔見佢去保護個中後場?

上半場失一球都算,下半場仲有時間追。諗著你會醒下,用基斯坦廸+ Fagioli換佐真奴 + 一個箭頭去控場同幫史卡馬卡 。點知Fagioli條仆街下半場一開波原地做一個自轉270、連波都斬唔起。最後,中後場個個眼神防守、輸多球wide open的世界波。Fagioli呢條友上半場開左2-4個角球,差唔多每一球連個波都斬唔起。你可以俾佢踢86分鐘,你有冇搞錯Ar?

瑞士2:0之後,你得個坐字同換人。成場波擺基艾沙踢右路,你究竟喺度做乜嘢、你邊度有教過隊波?

今屆歐國盃🇮🇹踢得點衰都好,已經成為左一個事實。如今只可以寄望佢哋世界杯外圍賽踢好D,爭取首名出線直接晉身2026年的世界杯。
依家求神拜佛去到2026 世界盃
外圍賽下年先踢
既然光頭仲繼續教 唯有支持佢出到線
睇番上屆啲花絮片,成隊士氣好好
https://x.com/xtraazzurri/status/1807778010323374579?s=46&t=CIwhaAiR9LnxXOV43DaxYw
唔計本身有啲U隊開始踢落兄弟波,教練團都佔好大因素
唔記得睇過邊個訪問維埃里喺球員心理同精神面貌幫咗好多,好多球員都好尊敬佢,落到場都想踢出佢唔認輸既精神
今季除咗唱國歌外,一個二個頭dupdup, 相信除咗畀光頭鳩啲鳩陣同選人搞到冇晒信心,條友啲高壓領軍政策應該都幾影響士氣
條友當年教羅馬搞到連托迪都反面
佢再帶落去好大機會都係繼續力排眾議契仔為上
永遠懷念
純粹對Romanisti同Interisti嘅報復,一嘢呀睇撚穿條禿驢啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞