香港有咩值得幫嘅動物慈善機構?

107 回覆
37 Like 4 Dislike
Saa d扑街仔正正係幫正苦推動私人繁殖場產業,自己google唔多講

39B?
平心而論,佢哋一開始已經講咗唔係助長私人繁殖場,
而係想有監管。
知唔知依家啲繁殖場規格環境生產係完全唔受監管?
但奈佢哋唔何,
因為當有人舉報虐畜警察先可以做野。

但有39B,
有一個規劃去監控私人繁殖場,
一隻狗只可生幾多胎,嗰隻狗嘅環境要點規定等等,
還返基本嘅人道俾隻狗,
而且要申請牌照,
所以一成立咗,所有無牌嘅繁殖場都可以拉得,有牌就要一直接受監管確保合規格。

既然大家都知,政府一定唔會肯滅咗個繁殖業,
依家有個較好嘅方案推出,點解唔支持?
你反對咩都冇,支持,起碼有返個監管。

同埋,要鬧嘅唔應該係支持39b嘅機構,
係買動物嘅人類。
冇人買,就自然冇呢個行業,政府唔會滅呢個行業,咁就應該由人去做起。

政苦話會監管你都信嘅,大把撚樣食埋隻狗佢都踢哂波啦,而家發哂牌,d寵物店屋村個個攞正牌養繁殖場,你自己問下正苦個監答部門有幾多人手
打手味濃
打手味濃

係呀因爲毛守同saa 都值得幫,
咁不如你都提出一個值得幫嘅機構?等大家認識下
有無人做義工可以帶埋我去

有呀

你喺邊做開義工

樓上其中一個基構

唔公開得?

有其他義工上唔想相認啫
rcap

話唔定有見過你
Saa d扑街仔正正係幫正苦推動私人繁殖場產業,自己google唔多講

39B?
而係想有監管。
但奈佢哋唔何,

但有39B,
還返基本嘅人道俾隻狗,
而且要申請牌照,
所以一成立咗,所有無牌嘅繁殖場都可以拉得,有牌就要一直接受監管確保合規格。

係買動物嘅人類。
冇人買,就自然冇呢個行業,政府唔會滅呢個行業,咁就應該由人去做起。

政苦話會監管你都信嘅,大把撚樣食埋隻狗佢都踢哂波啦,而家發哂牌,d寵物店屋村個個攞正牌養繁殖場,你自己問下正苦個監答部門有幾多人手

所以都係嗰句,
零買賣,就會零寵物店
香港流浪狗之家

Angela媽媽真係犧牲晒佢啲精神時間照顧狗狗 大家想幫手可以助養狗狗!

有冇多啲可以講下呀?
因為聽親人講呢間都係負評

哦?係㗎?

因為之前睇過幾個電視台訪問angela
其中一個係viutv嘅守護毛小孩
見到angela係真心好照顧啲狗狗
啲狗仔一見到angela都真係飛撲過去錫佢
狗場喺電視睇亦都好乾淨
不過都真係好似你話齋
養咗都幾多狗仔嘅

但唔知係拍攝效果定點
個人嚟講覺得angela似係真心愛啲狗仔
因為真係無乜邊個人可以自己一個
用自己老本走去山卡啦搵間屋
好好安置咁多狗仔
仲要打理得咁乾淨

呢啲我都冇聽過,多謝你話我聽呀
其實一睇啲狗嘅反應就知佢哋鐘唔鐘意你,
狗狗係最真實
有機會都要去拜訪下!
佢係隨時可入嘅?

定期有參觀 聽下d 狗狗既故事
或者你可like 佢地fb 先 都會放下
D 狗好開心 隻隻嗌名都行埋去
成三百隻 angela 話會朝每隻都要嗌一嗌名同攬一攬佢地

我都好想俾咁多隻狗狗圍住

39B?
而係想有監管。
但奈佢哋唔何,

但有39B,
還返基本嘅人道俾隻狗,
而且要申請牌照,

係買動物嘅人類。

所以都係嗰句,
零買賣,就會零寵物店

根本冇可能,唔好天真嬌,一曰唔取諦繁殖場,都只係搬龍門,分分鐘搬搬下連個龍都冇埋,個個亂鳩踢
捐錢比佢地係咪可以計免稅?

係既我會捐,計到一蚊都唔駛交
男朋友係到下汁到隻狗,佢話身上好多蟲。請問港島有咩獸醫好?同埋交比邊個組織比較好
Up
捐過錢俾HKDR 覺得佢地係香港算幾有心
睇完呢個post 會多左saa呢個選擇
但講真我自己唔係好buy毛守
五豐行

好撚好笑呀屌你老味

點解唔buy毛守?

有呀

你喺邊做開義工

樓上其中一個基構

唔公開得?

有其他義工上唔想相認啫
rcap

話唔定有見過你

你星期幾入架?

我好耐冇做啦,我都係做嗰間都係上面其中一間
嗰間好細怕相認

39B?
而係想有監管。
但奈佢哋唔何,

但有39B,
還返基本嘅人道俾隻狗,
而且要申請牌照,

係買動物嘅人類。

所以都係嗰句,
零買賣,就會零寵物店

根本冇可能,唔好天真嬌,一曰唔取諦繁殖場,都只係搬龍門,分分鐘搬搬下連個龍都冇埋,個個亂鳩踢

巴打你都啱既,
明知政府唔會做嘢,
但一有少少希望都會想爭取
捐錢比佢地係咪可以計免稅?

係既我會捐,計到一蚊都唔駛交

可以呀!報稅年度會發出一張報稅表總結俾你!
男朋友係到下汁到隻狗,佢話身上好多蟲。請問港島有咩獸醫好?同埋交比邊個組織比較好

交俾毛守,佢哋應該會醫!
狗狗依家點呀?
毛守,佢救狗唔係為左扲光環
動物朋友
幫流浪貓狗絕育或治療
由根本做起
減低流浪貓狗數目

HKDR好似都幾正面,冇咩負評
點解唔buy 毛守嘅?
東張西望噚晚又訪問毛守個kent

點解唔buy毛守?

同問
Animal Friends 動物朋友
睇過財務報表,0 行政費,仲要年年倒錢落去
真心出錢出力幫d流浪貓狗

0行政費?難啲喎!
佢入面冇員工?冇需要行政嘅野?

係個founders自己落手去做
然後用籌到既錢治療流浪貓狗
同幫佢地絕育
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞