香港有咩值得幫嘅動物慈善機構?

107 回覆
37 Like 4 Dislike
我自己:

毛守
眼見佢哋真係會救好多求助個案嘅狗,令佢哋由被遺棄得到新生命。
每次見住啲狗狗由成身爛肉到醫返好真係好感動

SAA
佢哋宗旨不殺不棄,睇佢哋ig/fb 嘅post,真係當動物家人咁。
欣賞佢哋會照顧動物到終老嘅原則
我自己:

毛守
眼見佢哋真係會救好多求助個案嘅狗,令佢哋由被遺棄得到新生命。

SAA
佢哋宗旨不殺不棄,睇佢哋ig/fb 嘅post,真係當動物家人咁。

我都係支助過毛孩
係佢地fb睇到佢地既付出同努力
啱啱先有post屌緊毛守唔傷得嚴重就唔受理
利申路過
每次見到佢地救動物果d 都覺得佢地支出好大 希望多d人會幫佢地啦 唔係佢地都好難真係夠資源見一隻救一隻
我自己:

毛守

SAA

我都係支助過毛孩
係佢地fb睇到佢地既付出同努力

係呀!救得一隻得一隻!我都有支持過
利申路過

我都有聽講過,
但講真,
真係太多動物佢又資源唔夠,
其實真係怪唔到毛守
每次見到佢地救動物果d 都覺得佢地支出好大 希望多d人會幫佢地啦 唔係佢地都好難真係夠資源見一隻救一隻

支持緊嘅機構SAA 算係比較做起咗,
佢哋有埋診所,
所以相對上醫療都會好肯花錢,
之前助養狗狗病咗,
佢哋即刻送去診所,
仲會同我講返佢原來有cancer 之後都離開埋
但感動嘅係,感受到職員失去至愛嗰種傷痛,
所以睇得出佢哋係好錫入面啲動物
捐錢畀毛守同SAA
捐錢畀毛守同SAA

巴打有捐過
仲有冇咩良心機構你係幫過
利申路過

我發夢見到話 唔夠慘個d 佢會等一排先去救 一隻狗籌三十萬但租人地方三萬蚊唔交租
沙律媽都好好
利申路過

我發夢見到話 唔夠慘個d 佢會等一排先去救 一隻狗籌三十萬但租人地方三萬蚊唔交租

呢個真假有待辯明。
但確實佢哋係專擺好慘嘅動物上fb ,
引發人哋嘅同情心去捐錢。
不過其實佢哋啲狗會唔會keep 到終老嘅呢
沙律媽都好好

沙律狗場 聽講SAA 有資助佢哋
我心目中都係呢兩間
沙律媽都好好

係啊!
我心目中都係呢兩間

係囉,暫時都正係睇到呢兩間真心救動物
沙律媽都好好

係啊!

好既機構都集中晒喺大棠/白沙村嗰邊,以我所知呢三間都喺嗰附近
我對毛守好反感
次次救完隻狗寫d懶係感人既野搏人捐錢
好造作 救你就救啦
仲有 見佢地有次比左20萬隻狗搏番隻腳掌
最後尾做左幾次手術都唔成功
要amputate
吊佢老母 整係識諗點撚樣用隻狗籌多d錢
有冇諗下狗狗佢想唔想開咁多次刀?
毛守真係知隻狗諗咩?
香港流浪狗之家
毛守有義賣部架。你地睇下有無野拎去義賣
香港流浪狗之家

Angela媽媽真係犧牲晒佢啲精神時間照顧狗狗 大家想幫手可以助養狗狗!
我對毛守好反感
次次救完隻狗寫d懶係感人既野搏人捐錢
好造作 救你就救啦
仲有 見佢地有次比左20萬隻狗搏番隻腳掌
最後尾做左幾次手術都唔成功
要amputate
吊佢老母 整係識諗點撚樣用隻狗籌多d錢
有冇諗下狗狗佢想唔想開咁多次刀?
毛守真係知隻狗諗咩?

唔寫得感人又點吸引人捐錢
佢哋救狗原意係好,
不過希望唔會變質啦佢哋,
最近好似見佢哋有錢到開咗診所
香港流浪狗之家

呢個聽人講親都係對狗唔好,
地方唔夠大就塞好多狗,
令到啲狗打架死。
我都係聽返嚟,自己冇深入研究呢個機構,
如果有深入研究嘅可以糾正一下
RCAP 相對上無咁出名
之前去過幫手 物資/人力都好唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞