[MMO] Final Fantasy XIV Online (52) Patch 7.0 黃金の遺產 | 7月2日推出

380 回覆
4 Like 3 Dislike
ac應該唔使再開過
檔案唔sure使唔使重down
Ok 咁我穩陣啲重down
有冇人講解下劇情?
大王子係親生?
二同三係收養
咁雙頭呢?

雙頭係咪果啲百一見天選之人?
選拔賽贏咗
進行劇情相關討論時請四重加密以防劇透他人
7.0都未開波用咗大半日時間追Manderville quest鳩得嚟又幾好笑
新手想問問
玩到4.0尾
今次更新完畫質會提升左
呢個係咪之前嘅內容都應該會有?
定係淨係7.0內容先提升
因為覺得都仲係起格
唔買expansion係咪唔會有graphic update?
唔買應該都有 不過舊content好似唔係全部有提升
而家好似個人啲皮膚有 但係件衫仲係起格咁
係, 舊裝冇高清化
好似話會慢慢 update
分批update

舊區舊衫等下先
7.0小小心得
6.0>5.0>>7.0後半=3.0>4.0>>>>7.0前半>2.0
前半悶到傻 完全冇爆點 啲角色好stereotype 又係日式大道理
直到講雙頭身世先叫做有少少好轉 之後又比西部牛仔火車佬果段拖返落去
後半段緊湊好多 起碼叫做吸引到人去專心下劇情 最尾一張地圖加分唔少
可惜係對女王嘅描寫有啲少 佢同王子嘅關係有啲亂 不過動機行為都叫完整
留左啲明明可以用以前設定解釋到嘅伏筆 明顯想同之前嘅大故事切割 想砌個新故事出嚟
前半寫個個係新人黎,寫到一篤屎咁

後半好明顯係石川小姐自己寫
或者係重手監督
個啲橋段全部都係石川味極濃

鐘意嘅人會好鐘意
但係咁短時間內無感情嘅情況下想谷水都係谷唔出
哩啲橋段玩第3次啦
見大家講到7.0咁差, 我都係等減價先買算
7.0前半 悶到pk 係後半好d
其實比我想像中好啦7.06.0 都用盡所有伏筆咁濟,原本預期會好悶下

隔離DQ10 online都係第5個PATCH用盡曬伏筆,之後第6個PATCH個劇情就已經悶到抽根

FF14 7.0前面小悶但未夠4.0 咁悶,後面劇情有番張力

但點解要比隻老虎乸做主役
接quest變咗London bridge is falling down
每次聽到個腦都自己接落去
滿足班獸控
新手想問係咪去美服官網買同開ac就得
申請帳號係最難
【 商 品 名 】:(Windows ダウンロード版)ファイナルファンタジーXIV: 黄金のレガシー
【レジストレーションコード(Win版:ファイナルファンタジーXIV: 黄金のレガシー)】:
RS6J AC2N 8Y9H VV53 AKW3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞