大富翁究竟有乜鳩好玩?

247 回覆
2266 Like 466 Dislike
呢隻可以儲黑卡紅卡,炒股致富
仲快過搶地盤
坐國泰有得玩, 類似board game冇飛彈嗰啲嘢
開頭幾round玩得幾過癮, 但d地賣曬之後, 我同電腦都唔會同人交換地比對方起樓, 然後大家都揸住殘缺不存嘅portfolio乜都起唔成
就算咁好彩真係其中一隻色集齊, 要靠起樓罰到人哋破產都唔知要玩幾耐
如果認真玩嘅話應該可以10幾鐘頭機都玩唔玩一鋪 總之我每次最多半個鐘就頂唔順
身邊啲朋友唔會認真玩
就算你未齊色,未齊其他公共業務
總之你想換佢塊地,一定係想害佢
你同佢講呢塊地永遠唔收佢租
佢都係覺得你害佢,
一想開交易,另外個三個就會聯成一線叫地主唔好換

最後大家只會鬥擲骰
你唯一可以做交易,就係條友就收皮,大家喺佢破產前分佢資源
但係佢會半賣半送咁幫現實生活同佢最friend 個個
完全忘記當初佢有份阻止你發育
其實都就輸,比成手現金你最後都係輸返出去

你揸住太平山就相反,不論情況,咩都肯同你換
明明勁難踩中
都唔知係咪麥當勞教壞人
持有當贏咩
Publication 1935; 89 years ago

就黎一個世紀
選擇越黎越多,資訊越黎越流通,人嘅口味又會變
都冇辦法

啱啱睇緊佢嘅書
CX IFE個大富翁d電腦中度弱智嫁喎咁都贏唔到?
可能我冇耐性 都可能我比佢哋更弱智 總之我未試過半個鐘內贏到
認真玩包剪揼都好玩啦
boardgame 又有乜好玩
仲玩埋咩角色扮演同服裝 乜撚野劇本殺
成班ON9仔係到妹 都唔知妹乜鳩
屌你老母,你有冇贏過世界冠軍呀咁?

贏咗次世界冠軍講一世都唔撚得呀?屌你老母有冇咁撚harsh㗎,屌你老母你呢啲傳統中國人性格啊屌你老母,多啲讚吓人你係咪會少咗忽肉啊?人哋都唔係要你讚啦人哋自己講自己咋喎屌你老母。
呢種係唔在乎遊戲
在乎身邊朋友既玩法

所以個遊戲本身唔係重點

同樣道理打麻雀,都可以成日比靚牌比老爺奶奶咁

不過大富翁因為係交易。所以可以好明顯咁
買咗股票再用紅卡,有阿土仔同孫小美先最好玩
再落路障卡係地雷前面
Toyz
要贏都係要靠地 如果你係玩對手破產先算贏嘅話
我同啲fd算係hea玩, 唔會太用腦 ,成日玩到笑唔停 例如有時好黑仔不停入獄
但我哋本身經常玩唔同board game嘅, 唔係專係玩大富翁
玩到後期情願坐監睇住其他玩家互片
大部分人日日體驗緊 所以唔駛玩大富翁
玩成日,就係為最後鋪路
要佢擲咩都踩落你度,破產

初時一定要留路障同遙控骰子去拎寶箱同入店舖
有咩用?
一個娃娃就清走啦
無睇清楚點玩之後就話唔好玩
呢隻驚玩交易㗎
係 擲靚骰好運係可以中到靚地
但其他人好夾你 你嘅優勢未必長久
有時同鋤dee一樣
你唔一定做第一
你保到自己唔係最差嗰個
都好好玩
得喇得喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞