大富翁究竟有乜鳩好玩?

247 回覆
2266 Like 466 Dislike
咁似現實世界
試幻想你同朋友玩大富翁
你對面條友心裡面好似呢位毒撚咁諗自己…
其實玩大富翁可以賭埋錢,賭錢投入度自然高,樓主話運氣成份高,點都唔夠魚蝦蟹高掛。

利: 所有board game 都可以玩到變賭錢/酒game.
師兄,好似差得有少少遠。

大富翁 同 踢波打波 唯一相似既野係 都係有人參與。

遊戲目的,團隊性都唔同,打波輸左就係會無忽肉,你想贏繼續打,但大富翁我想贏,但我無乜好有方向既方法。
YES 而且呢隻GAME係四個人玩
例如,有兩個人成功DEAL 齊左啲CHEAP 地(起點門口 / 車站之類)
短期未必致命
就會迫另外兩個PLAYER 一定要做DEAL ,唔係就等死

但開幾錢(會唔會買完之後唔夠錢起樓/對家PLAYER 會唔會著數過你)
或者咩時機(例如有玩家下步有機會中你塊地) 之類
點DEAL 先對自己最有利,就係大富翁既樂趣
請問有冇得online 玩?
體驗貧富懸殊最好體驗(現實都係
大富翁最好玩就係同人deal
咁上下啦,任何野加左賭就過癮
呢層同打牌一樣,就算你叫糊叫9飛,但係無人打又摸唔到都係食唔出。

但係你唔會因為咁,就覺得新手同牌章高既人贏錢機率一樣啦。
呢隻真係好正 美中不足係500點卷寶箱太屈機攞咗就無敵
人類最大問題嘅地方就係唔睇說明書
就好似啲人整曲奇,整到對路就加水

玩broad game 啲人最鍾意話規矩係人定,come女好就得,然後玩完一鋪就話隻game唔好玩
Board game通常唔好玩都係因為有人唔認真尻玩
有運氣元素㗎
但計準時間去交易買賣地,起樓
最大化比人踩中貴地嘅機會
呢啲咪策略
你話正規定坊間規?

如果唔洗同色都可以起樓,就好快話晒
正規嘅話,橙色街道 turnover rate最高
試下用真錢黎玩,就會覺得好玩
你一定係無同啲女仔玩過 輸到底褲仔都除埋
跟原本規劃會好啲
用香港規劃完全係on99浪費時間
因為九成人都玩錯,真正玩法係可以同其他player deal換地,同埋要霸晒一個section先可以起屋,而且唔洗踩到都可以起。成個玩法strategic 勁多
因為9成9 人唔跟原裝玩法
去睇一次大富翁官方比賽係邊玩
下?
比你提早體驗社會嘅不公性,訓練逆境能力。

少少broad game都頂唔順,出到嚟點頂,除非你老豆係李剛
大富翁可以出口術同人deal 嘛
喺香港咪玩緊
起唔起屋 定搶多左地 keep cash定all in 地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞