R飲R食醉愛打卡癈懶英移YouTuber isabella lau 討論區

403 回覆
368 Like 113 Dislike
癈懶Kol isabella又返香港r飲r食
見到就黑人憎

整合左以下罪證大家跟進留名

1)棄養狗
YouTube 提過機位好貴同埋狗狗年紀大.所以無帶隻狗去英國比屋企人湊。
(佢片中強調機位好貴咁好明顯係錢問題唔關隻狗年紀問題,其他移英YouTuber都有分享點帶佢地寵物黎英國,有心一定會帶到)
養得寵物就係一個承諾,Isabella棄養但就成日ig repost收養動物嘅story懶有愛心。

YouTube 提到自己會努力揾錢接埋隻狗 ,黎左英國三年幾唔見佢有幾努力,淨係掛住香港搵easymoney…一年返幾次,英國就一份工都唔返黎幫補下。Isabella 香港做開幕前、不斷搵藉口話難參與英國嘅舞台劇
(人地100毛前藝人黃慘盈同佢一樣做幕前,但人地去左外國讀drama進修又搵機會casting) 但isabella淨係識怨英文難之類。

Isabella 有錢由曼城搬去倫敦,隔1-2個月返香港,有錢交租買機票無錢帶隻狗黎英國。

2)呃鳩香港人錢 asos轉售markup 2倍cap水
明明asos 可寄香港 ,比網民踢爆左就執左

3 )移民三年,乜都冇做到,工又唔返,YouTube content又冇 ,淨係買餸片飲飲食食
倫敦是但搵份餐廳都好過佢日日無所事事係屋企,d vlog極之無聊,屋企摺衫都可以當vlog咁拍

4)死要臉講大話 一開始話返香港探屋企人但日日去玩

QnA人地問佢點解黎英國又唔敢講點解,淨係識話大家明架啦,兩個係英國撈唔掂又要密密返香港 ….YouTube仲成日r job食相極之肉酸。
網民關心Isabella 問佢點解又返香港,Isabella 話屋企人有事,要陪屋企人所以呢排飛密d~

但眼利網民發現佢返香港同朋友吃喝玩樂 ~屋企人有事點會有心情日日去玩
返黎玩咪照講 又要搵藉口扮屋企人有事
仲要一個月之前講定邊日返香港
比人踢爆唔再回應
Day1同條仔睇夜場

Day2同朋友玩通宵

Day3去disney

Day4同friend去飲酒

其他柒事:
扮真性情 實際小氣到爆炸
1)比網民討論完
忍唔住YouTube 同threads打千字文, 一比人批評就好委屈咁
話講佢即係醜惡 因果報應 Isabella以為自己賣下野 影下相就叫努力工作

2)幾年前拍貼身36,Flavia黃可盈姣佢條仔,激到isabella讚自己大波又暗串人鬼影變幻球,當初仲係ig鬧哂交鬧埋導演…
ViuTV都應該怕左佢,佢同期拍貼身36 flavia依加ig follwer係isabella 既double,viu tv 仲搵佢拍勁多節目包括《今昔補習社》 《贏在旅遊起跑線》 《今晚煮邊科》 《我們與金牌的距離》。Isabella 霉到要自己買機票返香港

4)EQ低淨係識公審人
想移民既人當然最關心錢同工作,佢哋見到人問就起晒鋼,明明QnA D問題佢地可以唔簡黎答,簡左出黎又串9人

做幕前唔識收口 講野勁搶口 抵佢無野撈

5)返香港飲飲食食,一返返英國隱哂形,兩隻懶鬼唔返工搞到要慳住慳住,vlog片內容無聊到係係屋企摺衫。好肚餓既情況下要share一個包,(後尾有話一陣食正餐所以先share 驚一陣比人鬧,大佬肚餓想食野咪食,你香港都唔會咁啦係咪,咁寒酸好心咪剪出嚟)生日飯都要朋友請 ,氣炸鍋朋友送,去迪士尼又要朋友帶入園,公仔都係朋友送

其他:有識佢既網民
Cls呢條女真係正宗港女臭雞格

最仆街係棄養隻狗,自己飲飲食食搬埋去London玩就有錢,帶隻狗去埋英國就無錢;成日post咩領養新聞落story扮有愛心,但自己隻狗就棄養

宜家仲要賴屋企人身體有事要每個月返香港,但返香港係去迪士尼,出街睇戲約人飲野
日日都出街玩扮咩照顧屋企人
幫推

死臭雞棄養自己隻狗 口講無錢搞寵物移民又話隻狗老 但幾個月內返咗三次香港
聲稱屋企人身體有事先返香港 但每日出街吃喝玩樂

移民咗去英國三年 一係開間IG shop訂asos貨mark up 幾倍/返香港r kol job 寧願水香港人錢都唔踏踏實實搵工

一被人屌就扮無辜 講到自己好委屈
究竟佢啲屋企人同隻狗要比佢詛咒到幾時
好無聊,私怨自己搞掂。
好明顯樓主同佢有私人恩怨

想煮死佢

同埋唔好再扮後生啦好撚柒
人哋私德有問題關我撚事呀
個個人都要審一審我咪好唔得閒?
比樓主你洩憤

古川ほのか正到仆街, 勁似Isabella
https://lih.kg/3694994
isabella喺柒 但flavia都喺姣閪
兩舊屎
佢同混血肥仔兩個所謂移英嘅人
喺香港嘅時間好似仲多過喺英國
其實佢幾歲?
最拿憎KOL去左英國又冇所事事發春秋大夢,但又返香港R jobs,咁點解當初唔留係香港
睇到佢ig頂唔順佢既自信爆棚扭身扭勢又紮孖辮扮後生cls 咪撚嚇人啦 而家比人知佢懶到去英國3年都未返過一份本地工 比親朋戚友問起係英國做咩 叫佢點答人呀 肉酸到 正係識吃喝玩樂扭屎忽花打卡自拍既臭港女
呢啲小人物有咩值得討論
你咁有心你就數人地你香港既日數之後去篤灰好過啦
淨係post啲垃圾野
返香港可以做返自己果行
返返英國要做低下層
無敵神駒移英都仲係咁講香港時事
邊肯放棄比較可觀既收入呀
講真唔係移英搞YouTube 呢個人設邊有呢家既名氣
拍到張敬軒既青春告別式mv
我唔會怪佢地既
又有錢賺又可以拎英國pr
拎完pr 直接返香港做野
到退休又返英
完美計劃
如果我有錢都會好似佢咁拎pr 即走返香港搵錢
不過唔知咁做滿唔滿足到5年離英不超過180日規定
因為pr 同錢 兩樣都要曬
成個唐咁款
有咩好討論
真係做到咁有名氣嘅
番半年工可能都夠放一年假
要逃亡避開共產黨
睇佢ig 都多廣告架
不過英國物價咁貴
唔知會唔會入不敷支
接job 呢d野話黎就黎
返ft 咁困身 又唔可以即請假
所以我明佢地諗咩
Isabella 真係大波嘅,幾好J
Isabella 真係大波嘅,幾好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞