香港機場7.2起改用智能安檢 行李毋須取出電腦充電寶

257 回覆
472 Like 61 Dislike
Heathrow要
乜鳩野充電寶
泰國都係要除鞋好撚戇鳩好撚煩
比起好多國家 香港機場安檢算係冇咁煩啦
美國都要除鞋啦,美國九一一之後嚴到PK
充電寶係支文

外置充電器?
岩岩過咗Indianapolis TSA,
又係新機,唔洗拎岀黎
暫時知道芬蘭Helsinki 唔駛
芬蘭Helsinki 唔駛
你去過幾多個機場
我喺zurich轉機 電腦ipad係要拎曬出嚟
有一次唔記得咗有個尿袋喺背囊 要打開人手再check添
反而荷蘭如果飛ams我記得唔使
屌你老母點撚樣移動式?佢唔撚會自己移動,呢啲叫做攜帶式充電器
充電器 或者 portable charger 點都好睇個寶字
怕誤會既話最多叫便攜式充電器

圖片支援
逐個機場改緊
但啱啱要還原返轉頭
我反而想知佢嘅全身掃描係用咩技術?佢寫冇輻射。
咁你咪好叻
德國有d機場都唔洗啦
真 遇過嘅都好nice
唔會dum,佢會用咗
上次有盒全新未開嬰幼兒果汁120ml,過香港機場安檢比人扔左BB飲水樽啲水唔過100ml 又叫人倒咗佢叫我入去再斟過啲水…

但唔知機場啲乜9污糟水嚟,斟水位置响廁所門口位,個B飲完嗰晚有肚痾雖然唔排除有可能水肚不服,但全程剩係肚痾咗一次

(入面剩係見到有礦泉水買,小朋友唔飲得礦物質水
(本身過安檢勁多人又慢,唔夠時間四圍去撲支蒸餾水

出發前驚個B搭飛機耳仔痛會嘈會喊,網上教拎帶盒果汁比佢飲(但比安檢扔咗)
好彩個B勁乖,搭飛機唔嘈唔扭
但回程台灣安檢見到BB飲水樽有2百幾ml水都比過
SFO LAX SJC 我都試過唔使 不過要識揀 部機有個smith字嘅都唔使
尿袋呢個名本身就係笑啲手機冇得換電 要插住條喉可惜去到今日反而變咗主流
月頭去巴塞諗住懶叻拎定出黎俾啲保安叫我收返埋唔駛拎出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞