香港機場7.2起改用智能安檢 行李毋須取出電腦充電寶

257 回覆
472 Like 61 Dislike
上個月去墨爾本唔需要
而家歐洲已經唔使
真,上年去首爾唔使拎
電都無…檢條毛咩
嘩估唔到引到咁多反駁象既人出黎, 我啲廢青都係唔係幾convinced, 可唔可以寫多少少邊個國際機場唔係用類似既系統, 比我學下野唔該
移動電源/行動電源/流動充電器

不過連登仔肯定話係支語
真係優點喎
尾國真係食L屎,仲係堅持911後果套,dllm
未試過有機場唔洗除鞋攞電腦
130g大部份機場都過唔到
上面巴打話唔過100ml都過唔到 應該係因為個樽無寫明容量
有D捉得嚴既機場係唔俾
羅馬, 墨爾本都唔洗拎出黎
係正式啲嘅文章就唔適合
Heathrow/Manchester/Gatwick原本今年啟用 但因為部新CT scanner重過以前好多 要鞏固返樓層先可以裝機
所以唔係肯直接課金買機就裝到

https://www.bbc.com/news/business-68723697

Problems cited by airports include supply chain issues and the need for major construction to be carried out in order to have the scanners installed. The X-ray machines, similar to CT scanners used in hospitals, are very heavy and in some instances floors will need to be reinforced.
terrorism高危地方係捉得好嚴
中東/土耳其轉機都要再check過
法國試下有恐襲warning果陣飛戴高樂 一樣捉得嚴
尿袋會畀人get錯做醫療用品
美國有TSA Pre-check,
2013/4年己經開始咁玩,

冇TSA Pre Check 既就要拎晒出嚟
但兩年前開始裝新機
多人既機場唔洗拎
今年年頭紐西蘭已經唔洗了
有啲仆街叫奶媽添
流動充電器一定唔係支語,又長又煩鳩,但最港式
恐襲天堂
巴打誇張咗,歐洲某幾個國家都係呢一兩年嘅事
泰國連尿袋幾大都要俾佢睇
澳洲 德國 日本都好似要scan 全第
德國幾年前去 唔知改左未
仲要scan到有少少特別都有個揸住枝槍行去你面前
八卦問下
咁你覺得係唔係好事
數一數二......唔壞果陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞