香港機場7.2起改用智能安檢 行李毋須取出電腦充電寶

257 回覆
472 Like 61 Dislike
新加坡T4 covid後重開已經係用緊 2022年
所以你第一篇quote 段野講2023 只係講緊2L 限制 而唔係講用CT scan

https://www.airportsinternational.com/article/advances-airport-security-screening
依道就話有120個機場已經裝左
同埋19年已經係正式裝喎
當然個世界有好多機場既...多少睇你點定啦

但講到咁香港撚前19年試完唔即落單?跟機咋 咁都有得吹奏

你試下落單買100部裝你屋企 smiths detections 出篇文吹奏你屋企宇宙第一都得啦
充電器
因為成班都係無腦社會低層日日踩港成為佢地生活唯一嘅樂趣
鋰電池都算,最頂唔順係除鞋
大阪唔洗
因為事實係好多
香港一樣,帶幾條單車內胎要開袋驗
大陸機場安檢嚴到仆街
呢個幾好
似返香港人一般應用
外置充電池、叉電池、流動叉電咁上下
我明反
但都用下腦先
香港而家就只有機場係世界上走得好前
本身尿袋係一定要hand carry上機 定 一定要寄倉?
一定要hand carry
有機會誤會做wall plug嗰隻
要倒啲顯影落去個篋度
細個去泰國 飛返香港嗰陣帶用個大袋裝咗3枝水 原本係諗住掉 但唔記得咗 都過到境
香港人就係咩都鍾意judge
唔夠人快 就話香港太舊太慢
換新嘢 就話用得做乜嘥錢換
真係太舊 就話換新嘢太貴
鋰電池唔可以寄倉。
好難諗
香港人不嬲唔會做白老鼠,睇下身邊其他人搞完一輪有冇問題先無先自己整
封關 疫苗嗰陣係咁 除罩都係咁
他又指,目前日本和新加坡機場只在個別 航廈設電腦斷層X光機,而香港機場的使用範圍將全面涵蓋一號客運大樓(T1)、 中場客運廊、轉機/過境通道的旅客和職員安檢等,故將是全球首個全面採用智能 安檢系統的機場,盼進一步提升旅客體驗及營運效率。

原來香港得一座大樓係優點嚟
果然全球第一 咁嘅嘢都咁自豪咁講
每次遇到呢d on9 機場都會特登拎慢d 出黎
等佢塞死係到郁唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞