機場電腦故障 行李區指示不清 抵港客鼓譟 「個個戇居居咁企」

157 回覆
56 Like 4 Dislike
照計個Backup系統有定期測試,點解尋日行唔到?
咪懶醒啦你 好似呢架機咁 一日得1班到完再開 多數唔會比定gate 位
嚟到先assign 馬後炮你就叻
邊有唔信你姐
不過你格硬用一句說話就屈人地自己MISS左班機
邊個係傻鳩一目了然啦

我提出既所有POINT你都無解答過
一路都係自說自話,
你心入面都BIAS左人地一定係MISS左班機, 機場一定無問題
你夠話得佢一個上唔到機啦, 邊到有話得佢一個上唔到??
機係有backup,但用同一個network
有notebook 跟身拎到出黎用個d唔會依個時候出黎見到客啦
坐係office 控制前線 聽住佢地俾人屌
咁就睇你趕唔趕啦
反駁隊好忙
用下腦PLX...
如果佢8點去到1號GATE, 唔係果班機, 佢走左去
點知1號GATE上一班走左, 就轉做佢果班, 佢點去?
去行黎搵定係等白板?
正常地勤都會call 啦
地勤又訓著左呀
香港d system太好
香港d公營機構冇呢d contingency plan
機場system一定lock哂access
唔同你屋企部腦禁個制就轉得
否則你咪有機會用黎播AV?

如果佢唔係windows系統,同unix要打command ,一大輪,更加冇得轉

重點係機管局未必有相應嘅SOO
呢d大公司一定要有前人寫落份guideline, 有哂公仔點樣mirror個mon做其他野

否則一黎冇人識(當值個個唔係it狗)
二黎冇人會負呢個責任。錯咗就賴你

手寫都係一樣責任問題。寫錯咗邊個食
投訴之都
冇人話要解決
佢都係做樣俾你投下訴

實際係既定程序,到時到後就會恢復
政府你咪罰佢錢囉
最多寫下報告

個個都係打工心態
VM都可以backup
雙VM
得返一張最多處理速度慢d

不過cost問題
但係手寫板一定好過啲傻閪咩臨時寫個system
寫到鳩之媽碌冇人明之餘仲衰撚過冇
兩文三語
過百個bay位
講晒咁多班機都成個鐘
已經過final call
問題係佢成套嘢冧檔呀天材
派位派行李帶都要人手做
你唔係以為編閘口編行李帶等於你餐廳帶位咁呀嘛
一枱客出一枱客入即係啲飛機出面排住隊攞籌等嗌冧吧埋位咁呀
又要計ground time又要計turn around
派嗰個都未知擺咩位啦
喺後面攞data?你屎眼後面攞呀?
咁多嘢㩒粒掣搞掂呢個世界冇窮人啦

利申:唔係懷疑你IT knowledge,純粹懷疑你常識同智商
跟佢咁做隨時仲亂過而家
唔用腦果個似係你. 外國航空公司飛黎香港一向都係邊個gate 落邊個gate 上客. 比你頂盡二三隻機同時到香港. 行到閘口問完唔係你果班地勤自然會話你知要去邊個閘口. 除非你故意想miss 班機
兩文三語先講upcoming最趕既班次先?
say依家7點,最起碼8點或以前要起飛既都call比人聽
有咩分別
我聽漏一次我要等幾耐先聽到下一次
都係多一個方法姐
反正塊白板都唔係個個睇到
用normal situation黎諗特殊情況
最用腦係你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞