李克勤點解形象咁老土

379 回覆
285 Like 46 Dislike
入英皇應該主要想打大陸市場搵銀
上啲歌唱節目鳩叫+ 唱返嗰堆老套串燒啲大陸佬已經收貨
香港就求其一年出一首隔幾年開次紅館
自然已經有堆中年fans買飛進貢
跟住以上嘅玩法唔洗有咩變化已經賺到fatfat
https://www.youtube.com/watch?v=mqp_Gk5BPe4
其實已經聽到佢唱live 無氣
正常既
個音準都唔準
聽李克勤就好似聽古典音樂
你唔會聽到有激情,,首首都差唔多
好似交功課咁
百貨應百客無乜好拗
最近係黎明奈
你拎4個最肯試果個出黎講
係你都拎牛華啦呢個真係同李克勤一樣咁老土
不嬲都柒架啦佢
903本身咪又係仆街嚟,ban鳩改編歌
百貨應百客,響佢個市場度佢成功就得啦
冇錯,唱咗咁多年仲可以長期靠唱歌搵到唔錯嘅收入都唔易。除咗譚詠麟,四大天王哩啲紅到咁緊要嘅人,極大部份人連基本盤都冇埋。
真 又9up成日開live講
得個煩字
我真係有一個建議俾李克勤,真係唔好再用年紀嚟搞gag,你話頭一兩次就話好笑。屌你老母,你可以經常用年紀嚟搞gag真係黐撚線。
有個演唱會佢話卵伯俾過意見:「舊歡如夢呢啲一定要唱!」
得番班阿嬸先識
過氣就過氣啦
就好似古天樂如果開演唱會,一定要跳今期流行
話之你幾柒幾老土,買飛入黎睇就係睇你呢樣野
我覺得填海華老土過另外三個十幾年
嘭門!
「就算一天一變 戀愛絕不變」
咁你話係咪情歌
歌詞係情
但出黎係另一樣野
黎明係四大天王最肯試唔同種類既歌手黎
細個嗰陣台灣歌影視先係大阿哥,雙秦雙林劉文正鄧麗君,仲有恬紐佢哋都紅,之後先被香港取代咗佢地位,之後又被台灣超越返,話唔埋嘅,雖然機會渺茫
如果唔唱月半同大會堂,fans𠝹櫈嗌回水都似
一個佢 一個周杰倫
佢點唱都老撚土
周杰倫幾舊既歌都好撚潮
30 克隻碟都OK,有搵梁柏堅 ALEX FUNG 幫手,果年仲橫掃樂壇
https://youtu.be/zGZOtLy0vQE?si=eqXHmqfD8hl9efvP

30年前,佢啲 side track 反而玩得好前,有 rap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞