[IA] 入境事務助理員 2017 9

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
有冇今日fitness test A4組?
想問知唔知收左er call之後大概幾耐會有bc fc call
上星期收一er call未有動靜

記得之前睇留言
有師兄收完er call第二日已經收到fc&bc call
有d師兄仲快到上晝er 下晝就bc call
真係唔係幾明白招聘組d準則
想問知唔知收左er call之後大概幾耐會有bc fc call
上星期收一er call未有動靜

記得之前睇留言
有師兄收完er call第二日已經收到fc&bc call
有d師兄仲快到上晝er 下晝就bc call
真係唔係幾明白招聘組d準則

er call其實好睇你上司/hr
因為你gf200要你填hr 電話+fax/直屬上司電話
如果佢地咁岩聽唔到電話/唔回fax既話
咁你搞er就會慢左 反之亦然
8月15 下畫ft
啱啱出fib 18/9

一樣wo 巴打
一齊加油 努力溫書啦

你地幾點呀? 我都係8月15ft 但係係9月15fib

我2點 你呢?

巴打我都係2點 我係group in最友邊個個
求救, 巴打們....聽日FT...但無証件相點算...

屯門西鐵站有部影證件相嘅機 係中間位左右 當然最好就依家拿拿林落街影 我都係聽日呀巴打

我依家去緊樓下睇下邊到未關門
最壞打算去一轉屯門西鐵站再搭的士
你幾點呀巴打

9:15

SAME...好緊張

屯門西鐵站有部影證件相嘅機 係中間位左右 當然最好就依家拿拿林落街影 我都係聽日呀巴打

你幾點呀巴打

SAME...好緊張

大家咁話 加油啦

你幾點呀巴打

SAME...好緊張

大家咁話 加油啦

一齊加油吧,pt我至驚跳遠
想問ching FIB係用中定英?

全英
8月15 下畫ft
啱啱出fib 18/9

一樣wo 巴打
一齊加油 努力溫書啦

我2點 你呢?

巴打我都係2點 我係group in最友邊個個

我係正中間

全英

8月16號 FT test and GI
9月4號 今日收到email 話9月18號去甄選面試
甄選面試姐係Fib?
甄選面試姐係Fib?

yes
甄選面試姐係Fib?

巴打你幾點考
考完等消息
講比大家知成個流程做下準備

體能方面
真心其實唔難大家唔洗擔心
但係佢比其他紀律部隊執得更加正
sit up同俯後會不斷foul你搞到燥底
來回跑正常4/5
跳遠正常第一跳就5
800米正常4/5

GI
人數=男女體能合格既所有人(1x個人起)
無自我介紹/唔洗舉手發言/ 廣東話形式
part1=共識題,全組人set條題目出黎
最後選一位出去白板寫條題目+讀出黎

part2=根據part1大家共識諗出黎既題目深入討論

成個考試體能+gi=大約3.5-4小時
體能約2小時,gi1小時,1小時休息/等

一樣wo 巴打
一齊加油 努力溫書啦

我2點 你呢?

最尾個個時段

有咩原因會同一日ft但唔同日子fib?

我8月28已經收到fib

我諗同唔洗考基本法有關

應該唔關事
大sir想揀嘅就當然優先揀咗先
之後有機會翻兜派fib
甄選面試姐係Fib?

巴打你幾點考

Fib 有咩要注意
第一次考
Fib 有咩要注意
第一次考

google.com
甄選面試姐係Fib?

巴打你幾點考

舊post 4月in 個班gi 完10日內就有fib email
點解而家變左差唔多成20日先有既

多人考+要睇埋IO個邊
唔夠人手所以程序上會慢哂
等 先係最痛苦
8月15 下畫ft
啱啱出fib 18/9

一樣wo 巴打
一齊加油 努力溫書啦

我2點 你呢?

最尾個個時段

有咩原因會同一日ft但唔同日子fib?

我8月28已經收到fib

巴打 828 gi幾點考
7月尾fib左 想問有無巴打絲打收到vetting call

巴打我都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞