[IA] 入境事務助理員 2017 9

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想請問大家 一齊考gi既如果有fib係咪一定會一次過出mail,定會唔同時候?

同組會同一日出

未必囉 我早同組一星期收email

真係?! 如果係既話,仲有少少少少希望
唉我呢d等vetting既真係含得撚
得我同樓主叫春
收到12/9 ft但有自知之明想cancel可以點??
係咪唔去就得

驚體能唔得?
係咪唔去就得

唔去就得啦
但點解連機會都唔俾自己 好可惜

因為自己知自己事,太耐冇練體能,一定衰硬
再加上自己想24,25歲先去考紀律部隊
係咪唔去就得

唔去就得啦

咁做咩要報...
係咪唔去就得

唔去就得啦

咁做咩要報...

我報之前腳未傷....係上兩個星期隻腳扭親之後依家都仲痛緊
所以ft實死...
想請問大家 一齊考gi既如果有fib係咪一定會一次過出mail,定會唔同時候?

同組會同一日出

未必囉 我早同組一星期收email

真係?! 如果係既話,仲有少少少少希望

有返一絲希望 等埋呢幾日
得我同樓主叫春

有排叫都得喇
而家vetting卡係6月5 fib
我當佢1-2個月儲埋一堆黎call
咁下個月既都只會係6-7月既fib
所以我都唔諗咁多住

28-14=14
兩個星期就有
好快
好驚
係咪唔去就得

唔去就得啦

體能冇想像中咁難
我女 冇運動開淨練蹲撐動作都得咗
就算今次唔得 拎個經驗都好丫!
見好似好多巴打有FIb
其實入得FIB大約有幾多成會請
得我同樓主叫春

有排叫都得喇
而家vetting卡係6月5 fib
我當佢1-2個月儲埋一堆黎call
咁下個月既都只會係6-7月既fib
所以我都唔諗咁多住

見好似好多巴打有FIb
其實入得FIB大約有幾多成會請

7月13 vetting
今日下午終於收er call !!!
8月15都派左 有冇巴打8月16號收到FIB
7月13 vetting
今日下午終於收er call !!!

中國人巴打係邊啊 唔見左人好耐喇
之前係咪有巴打話過apply左都要等3個月
我7月尾報 今日收到11號ft既,好似加快左手腳咁
之前係咪有巴打話過apply左都要等3個月
我7月尾報 今日收到11號ft既,好似加快左手腳咁

我就係等咗3個月先有體能
依家fib出得咁快但vetting出咁慢

我816 考未收到

我816 考未收到

我都係

我816 考未收到

我都係

巴打你幾點考?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞