唔明點解黑悟空反緊SBI會有人出黎唱反調

110 回覆
144 Like 59 Dislike
歷史上又真係有弥助呢個人物喎
如果冇人鍾意就會賣唔出
Ubisoft下次就唔敢再玩呢啲BLM嘢
有啲乜嘢證明證明佢係武士?查返記錄最多都只係足夠證明佢係一個奴隸,有咩資格喺人哋日本,斬殺日本平民?如果咁樣係得嘅話,咁點解ign支持呢隻垃圾嘅同時又反對生化危機重制5?
同意樓豬,總之我唔理你北韓整既game 都好,我哋而家全部玩家都有共同敵人,就係嗰班woke撚,一定要搞掂咗佢哋先,如果唔係你想有好game玩都好難
臨界點?從何見得?
我就係唔認同你講到黑悟空至關重要,講到好似臨門一腳
就算真係差一腳,都係差遊戲科學嗰腳
你覺得連登啲人講幾句真話就會影響大局,你未免太睇得起連登
而且反SBI根本係連登主流意見,幾句真話冇改變啲乜
與其嘥心機喺度講,不如去歐美地區帶風向

都咁多年啦,希望大家學識唔好再含忍支持唔想支持嘅嘢
有碗話碗忠於自己,唔好推自己唔信嘅人物代表自己
劍星嗰陣已經係咁講
為左反LGBT去highlight特定某隻game,仲要係開發經驗唔多嘅製作公司係冇用
真係熱衷game界嘅人自然會留意更多冇比sweet baby影響嘅game,唔需要搞到情緒勒索
又臨界點又大局咁樣,唔係真係以為一隻game就左右到LGBT下話
其實最仆街係,UBI將自己黑人嘅想像投射咗入弥助身上
所以刺客總監先狂妄咁講弥助係「我們的武士」
其他文化位又做得極差,完全唔尊重日本
冇見過證據證明弥助係武士
我估亦應該無可能做得到
但都係用真實歷史背景+神化咗啲人物嗟
一般game都係噉啦
戰國無雙入面孫尚香、濃姬嗰啲都好打得啦
又唔見有人屌?
有d人就係想用唔同大話去掩蓋隻遊戲想硬推woke既真相
鬼佬搞“Asian”嘢通常都出事
我諗大家都睇化咗
又喺度偷換概念,反woke係game界主留,反woke game全部都賣榜首 pre order同wishlist日最高。
冇人叫你支持黑悟空,而家唔係炒熱左反woke 係事實,你唔認同你嘅事亦都冇人叫你支持黑悟空,連登仔只想反中國game。雖然連登影響力唔大,為咗推行自己嘅agenda犧牲大眾利益,但呢啲態度真係好垃圾
黃色賤種係咁
因為係中國製,就算係盲反我哋都要死撐,唔是點對得住19年班手足
冇歷史記錄弥助係武士
最多只係信長幾鍾意佢,做信長嘅帶刀待衛
如果佢只係配角,冇乜人會在乎嗰少少嘅差別
問題佢係主角,UBI一定係寫到變咗終結戰國嘅推手
而刺客整個系列一直都唔用真實人物做主角
明眼人都知UBI打咩主意

同埋有人認為刺客以前歷史部份係準確,但而家錯到仆街
不過依點我就唔清楚,唔知刺客以前準唔準確
你啱呀
但我哋屌係冇用的
正如黃子華話齋
有一樣嘢好客觀叫做票房,冇得撒賴
呢隻game嘅銷量亦都會反映一切
宜家一係woke撚獨大,一係支持大陸國貨

你會企邊一邊
其實我想講就算賽車game都好撚woke

NFS unbound 黑人boss (但A$AP講野做野相當正面,一D都唔woke)

NFS heat 好似係呢集 ,個妹係同性戀,講D對話出黎無得cut

forza horizon 5 , 墨西哥肥佬廢,女人又醒揸車又叻,仲有角色自訂傷殘元素(當然可以唔整)
我選擇食花生
脅大義去情緒勒索就係你依啲
個個都諗住愚弄大眾帶風向去達到自己嘅政治目標
唔同流合污,講真話就畀人屌
個世界就係咁荒謬
屌woke撚就一定,woke撚唔係搞緊黑悟空而係搞緊成個遊戲界
黑悟空只係眾多受害者之一,提唔提佢個名冇太大分別
唔想撐黑悟空之後咪唔玩/玩開心版,who care
兩邊都唔企
冇必要將小小一隻悟空講到太大
之前都有人講過,woke係源於歐美文化環境同投行對DEI嘅支持
抗爭一定會演變成持久戰,唔係朝夕之事
出嚟如果評價高嘅話應該會買
不過都係要做精明消費者
我買多隻劍星反woke
都唔想買隻支那game
樓主心水清
點解一定要買呢2隻?
我買多隻劍星唔好?
另一群人既角度就自己agenda
佢自己撐既角度就大眾利益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞