唔明點解黑悟空反緊SBI會有人出黎唱反調

110 回覆
143 Like 59 Dislike
黑悟空又無炒人,review外國一至讚好,隻game仲要殺到sweet baby inc雞毛鴨血。先唔理指控係唔係真,SBI係game界毒瘤人人得而誅之,大圍環境都係要誅死SBI 反woke 反DEI。連登仔又喺度眾人皆醉我獨醒

呢隻中國game掘起對gamer根本無影響,仲有好處,反黑悟空既一係就LGBT撚 Woke 撚 女權撚 一係就困左係香港走唔甩既人。

而家繼Stellar blade之後又一隻亞洲game大巴大巴車落SBI度不知幾爽,連任天堂早兩日都剔除請人要DEI呢項條件黎助攻。亞洲game係遊戲界唯一清泉,全世界gamer都托付亞洲遊戲可以帶領成個遊戲界走返正道。

連登仔身處cultural war而不自知,仲追求緊自己嘅個人agenda 想犧牲世界大局

Sweet baby inc, woke 撚同IGN 已經夾手整死咗好多大IP包括

刺客教條
God of War
哈利波特
Last of us

佢哋嘅手法就係逼developer一定要加入woke元素,唔加就叫IGN唱衰同誣蔑 再唔反SBI DEI Woke LGBT以後唔使打機。
仆佢個街 刺客條日本篇搵個黑人做武士主角
日光日白通街斬日本人啲村民仲要同佢鞠躬 - BLM Agenda

https://youtu.be/53ELX2ZENyE?si=gHZZG_GARElGU-0E
Ubisodt 話個黑人係LGBT
垃圾支那Game炒作反woke撚去宣傳
反woke還反woke
支那Game一定唔撚玩
一定得兩邊咩
戰國咁有幾家混戰
唔理指控係唔係真又點知間公司係咪反緊SBI
反歐美左膠一定要撐中國馬騮
關緊公司咩事?SBI奶野就夠
你唔撚玩關人咩事
唔反woke乜game都唔洗玩
人地兩個家打緊仗勢力大最有威脅個邊輸緊你咪收嗲食花生囉,黑悟空最後點唔關你事呀,woke個邊唔死你就出事喇
唔洗你撐 你收嗲食花生就得
成件事太過非黑即白
冇同SJW妥協成個世界又唔係得一隻,間公司做3A單機大作經驗又有限,睇清楚隻game好唔好玩先買都得掛
Woke 先係遊戲界最大問題

等佢地狗咬狗就岩架啦
我花生mode全開
你唔買都得 又無人叫你要撐無人叫你要買
Woke就係黑,woke就係要反,而家黑悟空炒起左單野就係反woke機會。點解一定要勒索單嘢係真先反得wokw?黑悟空用咩9招宣傳關我咩事?最緊要反woke 比返個無政治正確既遊戲界我
SBI個CEO教話如果developers 唔加woke就去恐嚇人地marketing team唔加有咩後果

https://youtu.be/Iq86DnmX2xY?si=Zy3lPJ5ak-YSdeuT
你自己開po打咁大篇野叫人撐
依家又話無人叫你撐?
巴打輕度?
我開po叫人撐反woke 邊有叫人撐黑悟空?
你閱讀障礙?
Silent hill remake 係要整到咁樣衰先得
又係DEI (Diversity, equity, and inclusion)

https://youtu.be/ObgKvzzq5kQ?si=M0XRVenu-6z-vvSb
格離POST仲要有班人叫人Preorder
貼埋自己steam嘅紀錄去叫人買
正正係有班明眼人,睇到某啲人別有用心先退後一步

要反SBI,有劍星、有刺客…何需一隻黑悟空
如果遊戲科學企出嚟正面屌SBI嘅,咁的確係值得支持
但而家就係得個KOL講,冇人再推進件事,懷疑又係不了了之
單靠傳聞就想打爆SBI/IGN接近冇可能
既然支唔支持黑悟空唔見得有分別
我哋只需要明確講出我啲憎WOKE就得,冇需要指名支持黑悟空
Fable 主角要整到咁樣衰先夠inclusive

https://youtu.be/wmPImFZFe84?si=Uoa5gtUj_rKk13Gj
我想要嘅結果唔係woke撚死馬騮生 係想兩邊都死
首先呢度無叫人撐黑悟空
第二黑悟空將反woke推到臨界點係事實
由Last if us p2 >上年哈利波特 > stellar blade > 到黑悟,中間攝咗好多細單㗎唔講。
我依家開始反woke情緒最高漲嘅時候你就話 黑悟唔計呀 單野假架,根本就係潑冷水拖成個大局後腳。成個game界借住呢個勢上 你個人憎中國game你既事拖9成個game界就係你仆街
黑悟空只係一隻game, 出完嗰幾個月已經冇人提會自然死,Woke係一個長期戰爭,而家黑悟幫你打左woke一個重擊你就幫woke擋幫woke回血 我就唔信咁簡單嘅道理都諗唔明?好明顯你唔care woke只想黑悟空死,你要達到呢個個人目的就寧願犧牲大圍環境個反woke momentum
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞