天水圍奪命車禍|18歲女死者是父母小天使 筆下世界充滿色彩 捐器官遺愛人間

430 回覆
457 Like 22 Dislike
屌那星 條女接近自殺都要坐年幾監

本身諗住買車既我都係不了

講事實
唉 仲咁細個就走左
佢出世個陣連登仔已經讀緊中/小學RIP
好彩無講係咪大陸人添啦,如果係大陸人肯定成班幸災樂禍然後段片變埋gif俾人post去治癒區
女律師超速3公里撞死人
判老不罰3000
前題你要係律師
比天收

感謝神 收佢返天堂
但最好笑係現實又唔夠膽講
即刻扮撚晒野勁虛偽
其實只要認真觀察,就知所謂教徒都唔係真心真意相信神,佢地潛意識下都知係呃緊自己
例如如果神係真,咁大能,點解呀mo 老豆日日祈禱都係啲無關宏旨嘅嘢,例如搵到個好看護, 佢大可以直接祈禱:求神明天一早等呀mo 100%康復
因為佢最深潛意識都知冇可能,佢唔會祈唔可能嘅事,佢潛意係係知宗教只係人攞嚟處理對死亡/世界諸事無助嘅情感出口,如果去得太盡就會打破呢個保護罩,要赤裸面對世界殘酷
又例如啲人燒衣紙燒Rolex, 最深嘅一層其實都唔信係可以去到先人手上,如果唔係,佢地點解唔燒真嘅Rolex,同真錢,要燒假嘢?
呢對父母如果真誠地相信有天堂,根本唔會傷心,反正之後有永遠嘅時間同呀囡喺極樂世界相處,人間幾十年何足掛齒?結論就係都只係自我欺騙嘅說辭

個個基督徒都話天堂咁美好,但當準備去天堂(大病/意外)時,佢地都發左瘋咁唔想死,因為潛意識知道都係大家吹下水
其實只要認真觀察,就知所謂教徒都唔係真心真意相信神,佢地潛意識下都知係呃緊自己
例如如果神係真,咁大能,點解呀mo 老豆日日祈禱都係啲無關宏旨嘅嘢,例如搵到個好看護, 佢大可以直接祈禱:求神明天一早等呀mo 100%康復
因為佢最深潛意識都知冇可能,佢唔會祈唔可能嘅事,佢潛意係係知宗教只係人攞嚟處理對死亡/世界諸事無助嘅情感出口,如果去得太盡就會打破呢個保護罩,要赤裸面對世界殘酷
又例如啲人燒衣紙燒Rolex, 最深嘅一層其實都唔信係可以去到先人手上,如果唔係,佢地點解唔燒真嘅Rolex,同真錢,要燒假嘢?
呢對父母如果真誠地相信有天堂,根本唔會傷心,反正之後有永遠嘅時間同呀囡喺極樂世界相處,人間幾十年何足掛齒?結論就係都只係自我欺騙嘅說辭

個個基督徒都話天堂咁美好,但當準備去天堂(大病/意外)時,佢地都發左瘋咁唔想死,因為潛意識知道都係大家吹下水

真 平實啲睇件事就算

包括網民定單意外/人禍
仆街app bug 覆撚左三次sorry
竟然冇cam片
人衝但如果車唔超速
都唔會被撞到咁遠, 車都去到遠先停
車肯定超速

殺人犯強姦犯之後信神就舒服晒
人衝燈,車都應該要小心,同埋唔好行咁快,話晒市區唔係highway
咁就可以衝紅燈?個司機就冇屋企人就冇溫馨嘅全家福?
你一世都唔好揸囉

梗係架啦,防禦式駕駛呀

個阿伯老花睇錯燈衝出嚟,你又可以正當撞死佢?

揸得車一定都要每一秒留心路面情況
Sor 香港真係冇諗住揸

Uber咁方便 又成日有折

點解要揸? 唔想遇著啲傻閪要坐監
為左趕返part time? 見到d 細過自己既人意外死真係心酸
好撚無辜
連登標準答案
自己冇錯就老西都車埋去等收錢
牙擦擦 到你撞嗰陣就唔係咁講
t 能正仆街
妹豬18就走左
咁樣衝出黎乜式駕駛都收唔切啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞