天水圍奪命車禍|18歲女死者是父母小天使 筆下世界充滿色彩 捐器官遺愛人間

430 回覆
457 Like 22 Dislike
其實司機都要時刻用防禦性架駛,因為馬路上行人比車弱勢
自己死都要累司機
累人累物就真
我相信高速撞死人,應該點都無事
但呢啲路又多行人又多燈位,附近仲要有學校,減速過好正常姐
睇咗段片幾次
好似唔可以100%確定係個女仔沖
你40過會唔會係呢個效果?
冇人知 問題係你肯唔肯比呢個buffer
唔好彩就一定
但過燈依啲位正常應該放返慢小小
就算大大眼綠燈都唔代表應該飛住去
畢竟你隔離唔夠一米已經係行人,而現實咩都可以發生
收下隻腳,遇到「唔好彩」既機會已經大大降低

依啲唔係事唔事後孔明定上帝視角問題,而係作為駕駛者一個好基本既觀念
太多司機淨係識講法律上對與錯,忽略左自己架車其實可以車死人既危機感
你呢件仆街公屋垃圾廢物先係搶香港資源,好心你個仆街你老母生你出嚟有手有腳就返工養自己啦仆街
死亡先係人生既開始
睇見都真係笑出聲
嗰條連登公屋垃圾廢物冇能力仲要呃鳩埋自己
要用真香港人幫自己打飛機,到底有幾撚失敗先咁搞笑
其實呢啲內容on9完未
次次死左人都要作一堆野出黎讚個死亡
真係幾痴線
正常要減速,你真係芬架啫
就算係行40 30 20咩都好,如果頭落地一樣會死

同埋你搞清楚個次序先,而家係:1.行人衝燈 > 2.車輛駛至 > 3.碰撞 > 4.死亡,即係話只要1冇發生過,根本就唔會有2 3 4,司機渣車固然有責任顧及行人,但呢單野行人自己有疏忽導致意外發生
咁都要屌老母
咁燥底小心爆血管
佢而家咁重點提到(超速)撞死人
咁突登講到係因為超速而引發意外
我只係同佢講超速3公里唔係好多
就算個女律師唔超果3公里 一樣係會撞死
你咁都可以拎黎講天水圍個Tesla司機冇超速,
係咪應該連嗰$3000都唔需要罰?
完全諗唔到有咩可比性同關連
做咩姐你
耶撚根本係洗腦
當49000遇上車仔 RIP
如果有開最新自動FSD,相信就算撞到都無咁傷

有年青人入醫院要小心
可以醫得返都話冇得醫
然之後就話叫你捐器官
如果係行人亂過馬路導致司機發生交通意外死亡
個行人有冇法律責任?
你係咪痴撚線,咁都關事?
你條冚家剷講呢啲嘢 正畜牲
邊個暴徒,元朗白衫?
睇張相都知住邊,做過咩?
上一份工動物傳心師?
可以解決心理上問題 當係心理醫生 都好過諗埋一邊
幾可愛
睇相又知政治立場?
成篇文都無提過,又無話要籌旗,就算籌旗都要啲人自己肯比,個女又真係死咗,點算呃?
RIP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞