點解人越大越鐘意炫富?

330 回覆
676 Like 98 Dislike
kate spade點炫到富
真 前公司個老世跟哂教練咁
之後成日攪埋d咩跑步活動 迫d員工去參加
每次你覺得佢炫富咪話咁開心請食飯啦
佢肯請咁其實佢係真心朋友, 交得過
佢唔肯請都可以中止佢炫富
btw 你朋友唔算炫富
窮撚係咁
好快搞到身邊啲人唔妥佢就收皮,工作上都係,除非揾到老細
唔關人大唔大事
關個人質素事
…大家都係啱啱FG無耐出黎做野

咁你再過多十年先再講
結論 樓主都係一個kam 撚
U記tee 短褲 加對波鞋最舒服

唔好講貴牌子
平野adidas Nike見到個大logo都唔想買
D logo有咁細得咁細低調簡單最好
越大越驚比人知有錢喎⋯⋯我買自住樓,再樓換樓,完全無同同事朋友講
唔覺
一聽就知一班女人
女人係咁㗎喎
同埋Kate spade, Michael Kors都唔掂啦
心量細嘅人特徵係:

睇唔起差過自己嘅人
同自己差唔多嘅人競爭
妒忌好過自己嘅人
你個例子只係班友啱啱出嚟做嘢諗 當佢同啲有錢嘅心比佢自然就收皮 佢想要優越感
不過呢,我覺得基本有返少少野著上身都要既

我會建議你去東涌outlet果度買個coach之類既袋,果d折完都係2千零蚊,買黎日常返工見下人其實夠哂架啦
Kate spade、Michael Kors 好見得人咩
通常越窮越中意炫富
真係有錢個班,佢地個世界根本同你講你都唔會明
我通常炫窮
成日話自己連飯都食唔起
又冇錢去旅行
其實我都唔係好清楚褒義嘅曬命要點講
開心share /推薦好似有啲怪
所以我平時係會講”我要曬吓我買咗啲xxxxxx”
唔一定係貴嘢 有時會可以係啲好得意嘅嘢或者係啲少見嘅嘢
我諗樓主嘅意思係佢覺得佢嘅朋友就係不停咁講第二句嗰種說話?
講真你孭個袋出黎又點?我都唔會check你真定假
應該人越大越唔會曬命

你講嗰種應該係新腥港人 e.g. 何生何太
樓主覺得可以
估計係20歲出頭
仲要大大個字寫住MK
上得連登多, 就知班超級富豪個個都全身U記
我現實中身邊d人都有同我show off,

係佢地眼中我係一個廢青,窮L, 比佢哋提升自尊心既一個人

但其實我一年收70萬息,老豆教落做人要低調,所以我唔敢講個真相出嚟,怕佢哋憂鬱病發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞